Siirry sisältöön

Varuskunnasta kyläkaupungiksi – tontit myynnissä nyt Tuusulassa

Hyrylän historiaa henkivä Rykmentinpuisto kehittyy uudenlaiseksi kaupunginosaksi, kun Senaatti-kiinteistöt myy puolustusvoimien käytöstä poistuneen alueen tontit Tuusulassa. Tulevaisuudessa tässä uudessa kutsuvassa kyläkaupungissa asuu jopa 15 000 ihmistä.

Lisää artikkeleita

Lue lisää artikkelista: Oulun asemakeskuksen suunnitelmat edistyvät

Oulun asemakeskuksen suunnitelmat edistyvät

|

Oulun asemakeskuksen aiesopimuksessa sovituille tavoitteille haetaan parhaillaan rakennetta ja konseptia Senaatin Asema-alueet Oy:n ja Oulun kaupungin johdolla.

Lue lisää artikkelista: Mauri Sahi: ”Työmme on pitää Suomen pyörät pyörimässä”

Mauri Sahi: ”Työmme on pitää Suomen pyörät pyörimässä”

|

Poikkeuksellisesta keväästä huolimatta Senaatin kiinteistökehitysprojektit etenevät täyttä vauhtia. Kysyimme Senaatin kiinteistökehityksen ja -myynnin johtajalta Mauri Sahilta miten koronaepidemia on vaikuttanut valtion kiinteistökauppoihin.

Lue lisää artikkelista: Pihlajaniemi ja Heikkilän kasarmi – Vuosisatojen värikäs historia

Pihlajaniemi ja Heikkilän kasarmi – Vuosisatojen värikäs historia

|

Kuninkaankartano, vesilentoasema, merisotakoulu ja kariutunut kalkkisatama. Turun Pihlajaniemessä on käynyt kova kuhina jo satoja vuosia ennen kuin alueen maamerkki Heikkilän kasarmi valmistui. Tulevaisuudessa kasarmialuetta kiertävä vehreä keidas on tuhansien turkulaisten uusi koti.

Kuva: Valokuvaaja Jussi Vierimaa, Turku.
| Uutinen

Turun Pihlajaniemen pohjoisosan suunnitelmia muokataan asukkaiden palautteiden pohjalta

Turun Pihlajaniemen uuden asuin- ja virkistysalueen asemakaavaprosessi etenee. Asemakaavaluonnos hyväksyttiin 11.2. Turun kaupunkiympäristölautakunnassa. Suunnittelua jatketaan huomioimalla luonnoksesta saatua asukaspalautetta ja samalla valmistaudutaan ensimmäisten kortteleiden tontinluovutuskilpailuun. Vähäheikkiläntien varren suunnitelmia muutetaan Asemakaavaluonnoksesta annetussa palautteessa pidettiin Vähäheikkiläntien varren rakennuksia liian korkeina ja muurimaisina. Jatkosuunnittelussa rakennusten korkeutta madalletaan ja Vähäheikkiläntien varteen lisätään vihervyöhyke puuistutuksineen…