Siirry sisältöön
Kiasman rakennuksen lasiseinän edessä nurmikolla istuu ihmisiä.

Valtion kiinteistöt

Hallinnoimme, kehitämme ja ylläpidämme valtion rakennettua kiinteistövarallisuutta. Kiinteistökantamme on erittäin monipuolinen ja ulottuu toimistoista puolustusvoimien tiloihin ja poliisi- ja oikeustaloista vankiloihin, rajavartioston ja tullin tiloihin sekä museoihin.

  • 8 700 rakennusta
  • 5,9 valtion oma tilakanta, milj. m2
  • 600 suojeltua rakennusta
  • 417 konsernin investoinnit, milj. euroa

Myytävät kohteet

Myymme valtion käytöstä poistuneita kiinteistöjä ja rakennuksia. Myytävien kiinteistöjen joukosta löytyy niin arvorakennuksia, kiinteistökehityskohteita kuin pienempiäkin kohteita.

Tutustu myytäviin kohteisiin

Rakennushankkeet

Meillä on käynnissä on vuosittain yli 100 rakennushanketta eri puolilla Suomea. Rakennutamme uutta ja peruskorjaamme vanhaa asiakastarpeiden mukaisesti. Investoinneista suurin osa on korjaushankkeita.

Tutustu rakennushankkeisiimme

Rakennuttaminen

Rakennutamme valtionhallinnolle uusia tiloja sekä peruskorjaamme ja uudistamme vanhempaa kiinteistökantaa asiakastarpeiden mukaisesti. Tavoitteenamme on tukea ja tehostaa asiakkaan toimintaa, pienentää valtion toimitilakustannuksia ja varmistaa valtion kokonaisedun toteutuminen.

Lue lisää

Kiinteistökauppa

Kehitämme valtion kiinteistöstrategian mukaisesti valtion käytöstä poistunutta kiinteistövarallisuutta siten, että se olisi myytävissä kiinteistömarkkinoille. Senaatti-kiinteistöt on julkinen toimija, joka noudattaa myynneissä avointa ja syrjimätöntä menettelyä.

Lue lisää valtion kiinteistökaupasta

Kiinteistökehitys

Kehitämme ja kaavoitamme valtion omistamia kiinteistöjä ja maa-alueita myytäväksi. Haluamme löytää yhdessä kumppaniemme kanssa uuden elämän kiinteistöille ja alueille, joille valtiolle ei enää ole käyttöä. Olemme onnistuneet, kun kiinteistö ympäristöineen on päässyt kehittymään uuteen arvoonsa uusien omistajien käsissä.

Lue lisää

Asema-alueiden kehitys

Kehitämme junaliikenteen asema-alueita yhteistyössä kaupunkien ja kuntien kanssa. Suunnittelemme millä keinoin kukin asema-alue parhaiten palvelee oman ympäristönsä kestävää kaupunkikehitystä.
Olavinlinna

Kulttuuriperintömme

Haluamme osaltamme pitää huolta yhteisestä rakennusperinnöstämme. Olemme kirjanneet arvokohteiden toimintaohjeeseemme hoidon periaatteet ja olemme sitoutuneet noudattamaan niitä.

Vuokraus

Vuokraamme toimitiloja valtionhallinnon virastoille ja laitoksille ja tuotamme kiinteistöihin asiakkaiden tarvitsemat palvelut. Tiloja vuokrataan valtion omasta kiinteistökannasta, mutta myös yksityisiltä markkinoilta silloin, kun sopivaa tilaa ei ole valtiolla tarjolla.
Anna palautetta