Siirry sisältöön

Palvelut kunnille

Tuemme tilatietopalveluillamme kuntien arjen tilahallintaa ja strategista päätöksentekoa. Autamme kuntia toimimaan kustannustehokkaasti niiden tarpeita vastaavissa tiloissa.

Kuntatila-palveluportaalimme kokoaa yhteen kunta-asiakkaille tarjoamamme palvelut ja toimii yhteydenottokanavana kuntien tilatietopalveluiden asiantuntijoihin. Kuntatilaan kirjautuminen edellyttää rekisteröitymistä.

Kirjaudu Kuntatilaan Rekisteröidy

Kuntien tilatietopalvelut aloittivat Senaatissa

Senaatti-kiinteistöjen tytäryhtiön Maakuntien tilakeskuksen tähän asti kunnille tuottamat palvelut ovat aloittaneet toimintansa osana Senaatti-kiinteistöjä 1.10.2022. Myös Maakuntien tilakeskuksen kunta-asiantuntijat ovat siirtyneet Senaatti-kiinteistöjen palvelukseen.

Voit ottaa yhteyttä kuntien tilatietopalveluiden asiantuntijoihin Kuntatila-portaalin kautta, puhelimitse tai sähköpostitse.

Kuntien tilatietopalveluyksikön sähköposti: kuntientilatietopalvelut@senaatti.fi

Senaatin valtakunnallinen vaihde: +358 294 830 000 (arkisin klo 8–16)

Asiantuntijoiden yhteystiedot

Ajantasaisella tilatiedolla kokonaiskuva tilahallinnasta

Tarjoamme kunnille käyttöön tehokkaita ja maksuttomia tilajohtamisen työkaluja. Tuemme tilatietopalveluillamme kuntien arjen tilahallintaa ja kehitämme kuntien tilatiedon laatua ja määrää yhdessä kuntien kanssa. Lisäksi rakennamme kokonaiskuvaa kuntien ja kuntakonsernien käytössä olevista tiloista.

Yhteen paikkaan koottujen digitaalisten tilatietojen avulla kunta saa tilahallintansa ja -johtamisensa tueksi helppokäyttöistä ja ajantasaista tietoa. Tietoa tarvitaan paitsi arjen tilahallinnan ja strategisen päätöksenteon tueksi myös kuntien toimiessa vuokranantajina tuhansille hyvinvointialueiden tiloille.

Kehitämme palveluitamme aktiivisesti yhteistyössä kuntien kanssa ja järjestämme kunnille erilaisia tilaisuuksia ja koulutuksia. Suurin osa tilaisuuksistamme ja koulutuksistamme pidetään Teams-alustalla.

Skenarios-palvelu ja johtamisen koontiraportit

Kunnat voivat yhteistyössä kanssamme koota, ylläpitää ja päivittää tilatietojaan Skenarios-palveluun. Palvelu kokoaa yhteen kunnan tilatiedot rakennustasolla, tilojen kustannus- ja investointiedot sekä vuokrasopimukset. Palvelu on tarkoitettu kunnan arjen tilahallintaan, mutta se tukee myös päätöksentekoa esimerkiksi vuokranlaskennassa ja investoinneissa.

Skenarios-palvelun lisäksi kunnilla ovat käytettävissään johtamisen koontiraportit, joilta ne voivat tarkastella sekä omia tietojaan että valtakunnallisia vertailutietoja.

Yhteistyön aloittaminen

Tuemme kuntien arjen tilahallintaa ja strategista päätöksentekoa tilatietopalveluidemme avulla. Ajantasainen ja helppokäyttöinen digitaalinen tieto auttaa kuntia luomaan kokonaiskuvan niiden tilahallinnan ja -johtamisen nykytilanteesta.

Yhteistyön aloittaminen on kunnille maksutonta ja vapaaehtoista.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin kerromme lisää.

Lue lisää

Tapahtumat ja koulutukset kunnille

Järjestämme kaikille kunnille yhteisiä kuntien tilatietopalveluiden kehitysinfoja kuukausittain Teams-alustalla. Kuntakohtaisia Skenarios-koulutuksia pidämme kuntien tarpeiden mukaan.

Kunta voi sopia kanssamme myös tapaamisen. Tällöin asiantuntijamme vierailevat kunnassa paikan päällä kertomassa kuntien tilatietopalveluista ja avustavat samalla tietojen kokoamisessa ja niiden laadun varmistamisessa.

Tulevat tapahtumat

Sopimuskunnat

Rakennamme valtakunnallista tilannekuvaa yhteistyössä kuntien kanssa niiden käytössä olevista rakennuksista ja toimitiloista.

Sote-vuokranlaskentaa kunnille

Tarjoamme kunnille maksutta helppokäyttöisen digitaalisen palvelun sote-tilojen vuokranlaskentaan.

Vuokrasopimuksen asiakirjapohjat

Tarjoamme kunnille maksuttoman työkalupakin vuokrasopimusten laatimiseen. Voit ladata asiakirjapohjat suomen- ja ruotsinkielisinä.

Ota yhteyttä

Kuntien tilatietopalveluiden asiantuntijoiden yhteystiedot löydät täältä.
Anna palautetta