Siirry sisältöön

Valtion kiinteistökauppa

Senaatti-kiinteistöt kehittää valtion kiinteistöstrategian mukaisesti valtion käytöstä poistunutta kiinteistövarallisuutta siten, että se olisi myytävissä ja soveltuisi kiinteistömarkkinoille. Myytävien kiinteistöjen joukosta löytyy niin arvorakennuksia kuin tavallisempiakin kiinteistöjä.

Myynnin yhteystiedot

Työnteon lisääntyvä digitaalisuus ja mobiilityöskentely sekä kestävän kehityksen periaatteet muuttavat työnteon tapoja ja tilatarpeita. Myös valtionhallinnon tilatarpeet muuttuvat kiihtyvässä tahdissa ja valtiolta vapautuu enemmän kiinteistöjä myyntiin ja kehitettäväksi.

Senaatti-kiinteistöt on julkinen toimija, joka noudattaa myynneissä avointa ja syrjimätöntä menettelyä. Kohteet myydään käypään hintaan pääsääntöisesti tarjousten perusteella sen jälkeen, kun myynnistä on ilmoitettu esimerkiksi sanomalehdissä tai muilla julkisuusperiaatetta noudattavilla tavoilla.

Senaatti-kiinteistöjen konsernijohtaja päättää kaikista kiinteistökaupoista 0,5 milj. euroon asti ja Senaatin hallitus päättää kaikista kiinteistökaupoista 10 milj. euroon saakka. Sen jälkeen toimivalta siirtyy maan hallitukselle ja yli 30 milj. euron kaupoista päättää eduskunta.

Toimintaamme ohjaa

Laki valtion liikelaitoksista

Laki oikeudesta luovuttaa valtion kiinteistövarallisuutta

Valtioneuvoston periaatepäätös valtion kiinteistöstrategiaksi

Myytävät kohteet

Myymme valtion käytöstä poistuneita kiinteistöjä ja rakennuksia. Myytävien kiinteistöjen joukosta löytyy niin arvorakennuksia, kiinteistökehityskohteita kuin pienempiäkin kohteita.

Tutustu kohteisiin

Myynnin yhteystiedot

Senaatin kiinteistökehityksen ja -myynnin yhteystiedot.

Ota yhteyttä

Myynnin asiantuntijat

Senaatin kiinteistökehitys ja -myynti yksikössä työskentelee noin 20 hengen monipuolinen joukko kiinteistöalan ammattilaisia.

Tutustu asiantuntijoihimme
  • 79,2 kiinteistömyynnit 2023, MEUR
  • 8900 rakennuksia
  • 5,9 oma tilakanta, milj. m2

Viime vuosina myytyjä kohteita

Tehtävämme on hallinnoida ja hoitaa valtion kiinteistöomaisuutta sekä myydä valtiolle tarpeettomaksi jäänyt kiinteistöomaisuus.

Lue lisää
Malmin juna-asema juna asemalla

Senaatin Asema-alueet Oy

Senaatin Asema-alueet Oy on Senaatti-kiinteistöjen tytäryhtiö, jonka tehtävänä on kehittää junaliikenteen asema-alueita 21 paikkakunnalla. Yhtiö kehittää asema-alueiden käyttötarkoituksia ensisijaisesti kaavoituksen keinoin ja helpottaa alueiden monipuolista hyödyntämistä asuntorakentamisessa, liiketoiminnassa ja liikenteen solmukohtina. Senaatin Asema-alueet Oy vastaa alueiden kehittämisestä tiiviissä yhteistyössä kaupunkien ja kuntien kanssa. Yhtiön tehtävänä on myydä kehittämänsä kiinteistöt.

Lue lisää ja tutustu toimintaamme

Kiinteistökehitys

Kehitämme ja kaavoitamme valtion omistamia kiinteistöjä ja maa-alueita myytäväksi. Haluamme löytää yhdessä kumppaniemme kanssa uuden elämän kiinteistöille ja alueille, joille valtiolla ei enää ole käyttöä. Olemme onnistuneet, kun kiinteistö ympäristöineen on päässyt kehittymään uuteen arvoonsa uusien omistajien käsissä.

Lue lisää
Anna palautetta