Siirry sisältöön

Näin toimimme

Tälle sivulle on koottu vastaukset yleisimpiin kysymyksiin valtion kiinteistönhoidosta ja -hallinnasta. Se on tarkoitettu kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita kyseisen 4,8 miljardin euron arvoisen kansallisvarallisuuden hoidosta.

Miten valtion kiinteistöomaisuudesta pidetään huolta?

Valtiolla on lähes 9000 rakennusta. Tilaa niissä on yhteensä 5,9 miljoonaa neliötä. Rakennuksiin kuuluu niin 600 suojeltua kohdetta kuin poliisi- tai oikeustaloja, vankiloita, laboratorioita, museoita, ministeriöiden ja virastojen toimistotilaa sekä puolustusvoimien kohteita.

Valtion kiinteistöjä hallinnoi valtiovarainministeriön ohjauksessa toimiva Senaatti-konserni, joka muodostuu emoliikelaitoksena toimivasta Senaatti-kiinteistöstä ja Puolustuskiinteistöt-tytärliikelaitoksesta. Puolustusministeriö ohjaa Puolustuskiinteistöjä sen tuottaessa palveluita Puolustusvoimille ja Puolustusvoimien määrittelemille kumppaneille. Senaatti-konsernin toimintaa ohjaavat valtion toimitilastrategia ja kiinteistöstrategia.

Senaatti-konserni kehittää ja ylläpitää valtion rakennettua kiinteistövarallisuutta. Senaatti ei tee voittoa, vaan tuottaa omakustannehintaan toimivia ja turvallisia tiloja valtion toimintojen ja henkilöstön työn tueksi kaikissa olosuhteissa.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana valtion kiinteistönhoito ja -hallinta ovat muuttuneet paljon. Keskitetty järjestelmä on todettu toimivaksi ja tilakustannuksista on voitu säästää samalla kuin kiinteistökanta on paremmassa kunnossa kuin koskaan.

4,8 miljardin euron kysymys

Miten valtion kiinteistöistä pidetään huolta? Yllä olevat asiat on koottu myös lyhyeen infopakettiin, jonka voit ladata tästä. Senaatin asiantuntijat vastaavat myös mielellään kaikkiin kysymyksiin.

Kaikki ymmärsivät heti energiansäästön tarpeellisuuden

"Käynnistimme syksyllä nopeasti energiansäästöohjelman, joka tuotti hyviä tuloksia jo loppuvuonna. Yhdessä asiakkaidemme kanssa saimme aikaan merkittäviä säästöjä", Senaatin energiansäästöohjelman johtaja Sanna Jääskeläinen kertoo.

Puolustuskiinteistöt

Vastaamme puolustushallinnon kiinteistöistä, niiden ylläpidosta ja palveluiden järjestämisestä kaikissa turvallisuustilanteissa. Valmius, varautuminen ja vastuullisuus ovat kaiken toimintamme keskiössä. Teemme tilaa tulevaisuudelle ja turvallisuudelle.

Lue lisää

Yhteiskuntavastuu ohjaa kaikkea mitä teemme

Kannamme vastuumme kestävästä kehityksestä huomioimalla niin taloudelliset, sosiaaliset kuin ympäristöönkin liittyvät näkökohdat – rakennusten kulttuuriarvoa unohtamatta.

Parempien sisäolosuhteiden puolesta

Haluamme huolehtia, että kaikilla, jotka työskentelevät Suomen hyvinvoinnin, järjestyksen ja turvallisuuden eteen virastoissa, laitoksissa, kasarmeilla ja konttoreilla, on parhaat mahdolliset olosuhteet onnistua työssään.

Energiansäästöohjelma pienentää energiakustannuksia

Tavoitteenamme on auttaa Suomea selviämään energiamarkkinoiden haastavasta talvesta ja hillitä rajua energiakustannusten nousua.

Tarpeettomien kiinteistöjen myynti tuo säästöjä valtiolle

Valtion kiinteistöstrategian mukaisesti valtiolle tarpeettomaksi jäävät kiinteistöt myydään ja niihin sidotut pääomat voidaan ohjata valtion muihin tarpeisiin.
Anna palautetta