Siirry sisältöön

Yhteinen kulttuuriperintömme

Haluamme osaltamme pitää huolta yhteisestä rakennusperinnöstämme. Olemme kirjanneet arvokohteiden toimintaohjeeseen hoidon periaatteet ja olemme sitoutuneet noudattamaan niitä. Suojeluun ja restaurointiin liittyvissä asioissa toimimme tiiviissä yhteistyössä Museoviraston kanssa.

Tutustu arvokohteisiin

Senaatin hallinnassa olevista rakennuksista noin 600 on virallisesti suojeltu. Suojeltujen arvokohteiden joukossa on mm. ministeriöiden ja valtion virastojen hallintorakennuksia, kulttuurirakennuksia, museoita ja keskiaikaiset linnamme.

Virallisesti suojeltujen kohteiden lisäksi on joukko ns. vastuusuojelukohteita, joita haluamme hoitaa samoin periaattein kuin suojeltuja rakennuksia, arkkitehtuurin ominaispiirteitä alusta asti vaalien. Tällaisia uudempaa arkkitehtuuria edustavia kohteita ovat esimerkiksi nykytaiteen museo Kiasma, Musiikkitalo, Oopperatalo ja saamelaismuseo Siida. Myös moni puolustusvoimien alue on hienoa ja monipuolista kulttuuriympäristöä vaikka yksittäisiä rakennuksia ei olekaan suojeltu.

Aiheeseen liittyvää

Rakennushistoriaselvitykset ja muut raportit

Tutustu kulttuurikohteistamme tehtyihin rakennushistoriaselvityksiin, restaurointiraportteihin ja muihin tutkimuksiin.

Senaatin arvokohteiden toimintaohje

Huolehdimme hallinnassamme olevista kiinteistöistä yhteiskuntavastuullisesti. Olemme kirjanneet arvokohteiden hoidon periaatteet arvokohteiden toimintaohjeisiin, joita olemme sitoutuneet noudattamaan.
Anna palautetta