Svinhufvuds ståtliga gård Kotkaniemi för oss tillbaka till 1920- och 30-talen

Ett besök på paret Svinhufvuds hemmuseum i Luumäki är som en djupdykning i presidentparets färggranna liv och talrika tapeters årtionden. Det enda som saknas är Ukko-Pekka och Ellen själv – eller kanske de gått ut på en liten promenad.

Läs mer om Kotkaniemi

Forskare får energi av Lukes orange arbetsmiljö

Tidigare var skrivbordet fullt med gula post it-lappar. Nu börjar Lukes specialforskare Riikka Keskinen arbetsdagen i Jockis från rent bord på ett fräscht flexkontor. ”De nya lokalerna är rofyllda och möjliggör koncentration – även om många i början oroade sig för att det skulle bli tvärtom.”

Läs mer om Luke

Vad är ett aktivitetsbaserat kontor? Det handlar om detta

Ett aktivitetsbaserat kontor är mycket annat än ett antal olika slags rum och lokaler. Det innebär ett nytt sätt att utföra och leda arbetet.

Läs mer

Vilka inomhusförhållanden? Det handlar om detta

Någon tycker om att det är svalt, medan någon annan knyter scarfen runt halsen. Någon får huvudvärk av starkt ljus, medan kollegan vill ha mer ljus i dunklet. Att skapa behagliga inomhusförhållanden för alla är ett pussel med många bitar.

Läs mer

Det fina Akademihuset i Åbo tog ett steg in i den digitala tiden

Akademihuset är en av de vackraste byggnaderna i Finland. Senatfastigheter renoverade huset samvetsgrant till en modern arbetsplats för hovrätten.

Läs mer

Senatfastigheter

Senatfastigheter är finska statens samarbetspartner och specialist inom arbetsmiljöfrågor. Vi är en föregångare när det gäller nya arbetsmetoder och arbetsmiljöer. Våra centraliserade lösningar hjälper våra kunder effektivera sin verksamhet och spara utrymmeskostnader.

Läs mer om oss