Siirry sisältöön

Tutustu rakennus­hankkeisiimme

Rakennutamme valtionhallinnolle uusia tiloja ja peruskorjaamme ja uudistamme vanhempaa kiinteistökantaa asiakastarpeiden mukaisesti.

Senaatilla on vuosittain käynnissä monipuolisia rakennushankkeita, kuten vankiloita, oikeus- ja poliisilaitoksia, tutkimuslaitoksia, kulttuurikohteita ja virastojen yhteisiä työympäristöhankkeita. Esittelemme niitä näillä sivuilla.

Suodata rakennushankkeita

32 Tulosta

Tampereen yhteinen työympäristö

Tampereen Yliopistonkatu 38:ssa sijaitsevaan Attilan toimistokiinteistöön suunnitellaan valtion virastojen yhteistä työympäristöä ja käyntiasiointipistettä valtion toimitilastrategian mukaisesti. Hanke on suunniteltu toteutettavaksi vuosina 2024–2030.

Lue lisää
Lue lisää

Jyväskylän yhteinen työympäristö

Senaatti-kiinteistöt toteuttaa valtion toimitilastrategian mukaisen työympäristömuutoksen toimistorakennus Sinettiin osoitteessa Vapaudenkatu 58. Tilat uusitaan moderniksi 16 organisaation yhteiseksi työympäristöksi ja julkisen hallinnon yhteiseksi palvelupisteeksi. Alustavan aikataulun mukaan tilamuutostyöt käynnistyvät lokakuussa 2024 ja valmistuvat syyskuussa 2025.

Lue lisää
Lue lisää

Turun yhteinen työympäristö

Turun virastotaloon toteutetaan 16 valtion toimijan yhteinen työympäristö ja palvelupiste. Muutostyöt alkavat syksyllä 2024, ja kokonaisuudessaan tilat valmistuvat vaiheittain kesän ja alkusyksyn 2025 aikana.

Lue lisää
Lue lisää

Tampereen uusi pääpoliisiasema

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa uuden pääpoliisiaseman Tampereen Vihiojan kaupunginosaan Nekalan alueelle. Poliisitaloon tulee sijoittumaan Sisä-Suomen poliisilaitos ja keskusrikospoliisi. Hankkeen valmistumistavoite on vuoden 2026 loppuun mennessä, ja toiminta uudessa poliisitalossa alkaa alustavan aikataulun mukaan vuoden 2027 alussa.

Lue lisää
Lue lisää

Jyväskylän oikeustalon peruskorjaus

Senaatti-kiinteistöt toteuttaa Jyväskylän oikeustaloon peruskorjauksen ja -parannuksen sekä kahden laajennusosan rakentamisen. Uusittu oikeustalo kokoaa yhteen oikeusministeriön hallinnonalan toimijoita ja tarjoaa käyttäjilleen nykyisten vaatimusten mukaiset tilat. Uusien tilojen odotetaan valmistuvan keväällä 2026.

Lue lisää
Lue lisää

Kuopion Varastokirjasto

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa Kuopion Hiltulanlahteen uuden Varastokirjaston toimitalon. Valmistuttuaan se on Suomen ensimmäinen nimenomaan varastokirjastoksi suunniteltu ja toteutettu rakennus – oikea kirjastojen kirjasto.

Lue lisää
Lue lisää

Vantaan vankilan lisärakennus

Vantaan vankilaan saa uuden 160-paikkaisen lisärakennuksen. Rakennushankkeella vastataan tutkintavankien määrän kasvuun. Lisärakennukseen sijoitetaan asuinosastojen lisäksi muun muassa poliisin kuulustelutilat ja tapaamistiloja. Lisärakennus otetaan käyttöön vuoden 2025 alussa. Sen valmistuessa Vantaan vankilasta tulee Suomen suurin vankila.

Lue lisää
Lue lisää

Vanhan Vaasan sairaalan uudisrakennus

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa uudisrakennuksen nykyiselle Vanhan Vaasan sairaala-alueelle. Hankkeen tavoitteena on tehdä potilaille ja henkilökunnalle tarkoituksenmukaisesti toimivat, turvalliset sekä sisäolosuhteiltaan terveelliset ja laadukkaat tilat. Uudisrakennuksen rakentaminen alkaa alustavan aikataulun mukaan toukokuussa 2024, ja työt valmistuvat arviolta marraskuussa 2025.

Lue lisää
Lue lisää

Rajavatiolaitoksen merivartion tilojen uudistaminen

Senaatti-kiinteistöt ja Rajavartiolaitoksen esikunta uudistavat merivartioyksiköiden tukeutumista (METUK) vuosina 2020-2026. Uudistuksen yhteydessä määritetään merivartioyksiköiden tehtäviä, resursseja ja toimintaympäristöä vastaavat alue-, tila- ja rakennetarpeet ja kehitetään tiloja vastaamaan niitä.

Lue lisää
Lue lisää
Anna palautetta