Siirry sisältöön

Tutustu rakennus­hankkeisiimme

Rakennutamme valtionhallinnolle uusia tiloja ja peruskorjaamme ja uudistamme vanhempaa kiinteistökantaa asiakastarpeiden mukaisesti.

Senaatilla on vuosittain käynnissä monipuolisia rakennushankkeita, kuten vankiloita, oikeus- ja poliisilaitoksia, tutkimuslaitoksia, kulttuurikohteita ja virastojen yhteisiä työympäristöhankkeita. Esittelemme niitä näillä sivuilla.

Suodata rakennushankkeita

27 Tulosta

Kuopion Varastokirjasto

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa Kuopion Hiltulanlahteen uuden Varastokirjaston toimitalon. Valmistuttuaan se on Suomen ensimmäinen nimenomaan varastokirjastoksi suunniteltu ja toteutettu rakennus – oikea kirjastojen kirjasto.

Lue lisää
Lue lisää

Vantaan vankilan lisärakennus

Vantaan vankilaan saa uuden 160-paikkaisen lisärakennuksen. Rakennushankkeella vastataan tutkintavankien määrän kasvuun. Lisärakennukseen sijoitetaan asuinosastojen lisäksi muun muassa poliisin kuulustelutilat ja tapaamistiloja. Lisärakennus otetaan käyttöön vuoden 2025 alussa. Sen valmistuessa Vantaan vankilasta tulee Suomen suurin vankila.

Lue lisää
Lue lisää

Vanhan Vaasan sairaalan uudisrakennus

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa uudisrakennuksen nykyiselle Vanhan Vaasan sairaala-alueelle. Hankkeen tavoitteena on tehdä potilaille ja henkilökunnalle tarkoituksenmukaisesti toimivat, turvalliset sekä sisäolosuhteiltaan terveelliset ja laadukkaat tilat. Uudisrakennuksen rakentaminen alkaa alustavan aikataulun mukaan toukokuussa 2024, ja työt valmistuvat arviolta marraskuussa 2025.

Lue lisää
Lue lisää

Rajavatiolaitoksen merivartion tilojen uudistaminen

Senaatti-kiinteistöt ja Rajavartiolaitoksen esikunta uudistavat merivartioyksiköiden tukeutumista (METUK) vuosina 2020-2026. Uudistuksen yhteydessä määritetään merivartioyksiköiden tehtäviä, resursseja ja toimintaympäristöä vastaavat alue-, tila- ja rakennetarpeet ja kehitetään tiloja vastaamaan niitä.

Lue lisää
Lue lisää

Porin uusi oikeustalo

Poriin rakennetaan uusi oikeustalo nykyisen oikeustalon tontille. Tavoitteena on keskittää nykyisin eri osoitteissa sijaitsevat oikeushallinnon toiminnot Porissa nykyaikaisiin, terveellisiin ja turvallisiin oikeushallinnon työympäristö- ja toimitilakonseptin mukaisesti rakennettaviin tiloihin

Lue lisää
Lue lisää

Salon uusi poliisitalo

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa uuden poliisiaseman Saloon Hornin kaupunginosaan. Rakennustyöt alkavat alustavan aikataulun mukaan keväällä 2024, ja uusi poliisiasema valmistuisi vuoden 2026 alussa.

Lue lisää
Lue lisää

Kansallismuseon peruskorjaus ja laajennus

Kansallismuseon yli satavuotisen historian suurin rakennushankekokonaisuus kehittää museota tulevaisuuden tarpeisiin. Kansallismuseo saa laajennuksen ja nykyinen museorakennus osittain peruskorjataan. Mittavat rakennustyöt alkavat syyskuussa 2023, ja päärakennuksen, laajennuksen ja pihapuiston muodostama kokonaisuus avautuu yleisölle keväällä 2027.

Lue lisää
Lue lisää

Säätytalon peruskorjaus

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Säätytalon restaurointi- ja konservointityössä rakennuksen julkisivut kunnostetaan, sisäpintojen runsaalle maalauskoristelulle tehdään laajamittaisia konservointitoimenpiteitä ja rakennuksen talotekniikka uudistetaan.

Lue lisää
Lue lisää

Kittilän uusi poliisiasema

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa Poliisihallituksen vuokrattavaksi uuden poliisitalokonseptin mukaisen poliisiaseman Kittilään. Poliisiasema tulee Lapin poliisilaitoksen käyttöön. Rakennustyöt ovat käynnissä kesästä 2023 alkuvuoteen 2025.

Lue lisää
Lue lisää
Anna palautetta