Siirry sisältöön

Tutustu rakennus­hankkeisiimme

Rakennutamme valtionhallinnolle uusia tiloja ja peruskorjaamme ja uudistamme vanhempaa kiinteistökantaa asiakastarpeiden mukaisesti.

Senaatilla on vuosittain käynnissä monipuolisia rakennushankkeita, kuten vankiloita, oikeus- ja poliisilaitoksia, tutkimuslaitoksia, kulttuurikohteita ja virastojen yhteisiä työympäristöhankkeita. Esittelemme niitä näillä sivuilla.

Suodata rakennushankkeita

21 Tulosta

Kansallismuseon peruskorjaus ja laajennus

Kansallismuseon yli satavuotisen historian suurin rakennushankekokonaisuus kehittää museota tulevaisuuden tarpeisiin. Kansallismuseo saa laajennuksen ja nykyinen museorakennus osittain peruskorjataan. Mittavat rakennustyöt alkavat syyskuussa 2023, ja päärakennuksen, laajennuksen ja pihapuiston muodostama kokonaisuus avautuu yleisölle keväällä 2027.

Lue lisää
Lue lisää

Säätytalon peruskorjaus

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Säätytalon restaurointi- ja konservointityössä rakennuksen julkisivut kunnostetaan, sisäpintojen runsaalle maalauskoristelulle tehdään laajamittaisia konservointitoimenpiteitä ja rakennuksen talotekniikka uudistetaan.

Lue lisää
Lue lisää

Kittilän uusi poliisiasema

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa Poliisihallituksen vuokrattavaksi uuden poliisitalokonseptin mukaisen poliisiaseman Kittilään. Poliisiasema tulee Lapin poliisilaitoksen käyttöön. Rakennustyöt ovat käynnissä kesästä 2023 alkuvuoteen 2025.

Lue lisää
Lue lisää

Oopperatalon peruskorjaus

Helsingin Töölönlahdella sijaitseva Oopperatalo on ehtinyt 30 vuoden ikään. Senaatti-kiinteistöt peruskorjaa Oopperataloa kesällä 2023. Peruskorjauksessa uusitaan Oopperatalon päänäyttämön ja lämpiön alueita. Rakennustyöt alkavat toukokuussa ja valmistuvat syyskuuksi. Peruskorjauksen suurin urakka on päänäyttämön näyttämötekniikkaan liittyvät työt. Myös rakennuksen talotekniikkaa päivitetään ja lisäksi uusitaan 47 pesuhuonetta ja rakennuksen viemärit saneerataan.

Lue lisää
Lue lisää

GTK Mintecin uudisrakennus Outokummussa

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa Geologian tutkimuskeskuksen GTK Mintecille uuden noin 3 300 bruttoneliömetrin toimisto- ja laboratoriorakennuksen Outokumpuun. Rakennustyöt alkoivat syksyllä 2022, ja uudet tilat valmistuvat alkuvuonna 2024.

Lue lisää
Lue lisää

Kuopion oikeustalon toimitilamuutos ja laajennus

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa Kuopioon entiseen Verotaloon oikeushallinnon työympäristö- ja toimitilakonseptin mukaisen laajan toimitilamuutoksen ja uuden laajennusosan. Hankkeen myötä rakennuksen käyttötarkoitus muuttuu Kuopion oikeustaloksi.

Lue lisää
Lue lisää

Lahden virastotalon tilamuutos

Valtion virastotalo Lahden Kirkkokatu 12:ssa muunnetaan usean toimijan nykyaikaiseksi monitilaympäristöksi. Tilamuutoshankkeen yhteydessä valtion palveluja keskitetään virastotaloon yhteiseen asiakaspalvelutiloihin helposti kansalaisten saavutettaviksi. Asiakaspalvelutilat otetaan käyttöön kesällä 2023, ja kokonaisuudessaan yhteinen työympäristö on valmis keväällä 2024. Hanke valmistuu ensimmäisten joukossa osana laajempaa valtion palvelu- ja toimitilaverkkouudistusta.

Lue lisää
Lue lisää

Lappeenrannan virastotalon tilamuutos

Lappeenrannan Villimiehenkatu 2:ssa sijaitsevaa virastotalo muunnetaan usean toimijan nykyaikaiseksi yhteiskäyttöiseksi monitilaympäristöksi. Tilamuutoshankkeen yhteydessä valtion palveluja keskitetään virastotaloon yhteiseen asiakaspalvelutiloihin helposti kansalaisten saavutettaviksi. Asiakaspalvelutilat otetaan käyttöön kesällä 2023, ja kokonaisuudessaan yhteinen työympäristö on valmis keväällä 2024.

Lue lisää
Lue lisää

Vaalan vankila

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa uuden vankilan Vaalaan Rikosseuraamuslaitoksen käyttöön. Vankila rakennetaan Rikosseuraamuslaitoksen ja Senaatin asiantuntijoiden kehittämän vankilakonseptin mukaisesti ja sen tavoitteena on vähentää uusintarikollisuutta. Vankila valmistuu alustavan aikataulun mukaan syksyllä 2024.

Lue lisää
Lue lisää
Anna palautetta