Siirry sisältöön

Huopalahdenportti, Helsinki

Helsingin Ruskeasuolle on suunnitteilla uusi kantakaupunkimainen, tiivis ja viihtyisä Huopalahdenportin asuinalue palveluineen noin kahdelle tuhannelle asukkaalle. Haemme Mannerheimintien ja Vihdintien kulmauksessa sijaitsevan alueen tonteille ostajia vuonna 2023 avautuvalla tarjouskilpailulla.

Tiedote 23.3.2022

Uusi asuinalue kantakaupunkiin

”Huopalahdenportti on erittäin hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitseva iso ja mielenkiintoinen alue, josta kehittyy osa Helsingin kantakaupunkia. Senaatti-kiinteistöt omistaa tonteista kolmasosan ja Helsingin Yliopistokiinteistöt loput. Senaatilla on pääosa kolmesta korttelista, joista kussakin tulee myyntiin noin viisi tonttia. Alueella sijaitsee nyt Helsingin yliopiston hammas- ja oikeuslääketieteen opetusrakennuksia. Rakennukset puretaan ja toiminnot siirretään muille kampusalueille.”

 

Elias Rainio
Kiinteistökehitysryhmän päällikkö
Senaatti-kiinteistöt

 • Kaava-alue 5,6 ha
 • Uutta asumista 100 000 k-m²

Sijainti ja lähiympäristö

Huopalahdenportin tontti rajautuu Vihdintien, Mannerheimintien ja Kytösuontien väliin Ruskeasuon alueella. Loistavan sijainnin ansiosta Etelä-Haagan ja Pikku Huopalahden palvelut ovat lähietäisyydellä. Vieressä sijaitseva keskuspuisto tarjoaa hyvät ulkoilumahdollisuudet, ja lisäksi alueella on monia urheiluhalleja ja -kenttiä.

 

Lähietäisyydellä:

 • Ruskeasuon bussi- ja raitiovaunupysäkit
 • Keskuspuisto
 • Vihdintie eli seututie 120 – Hakamäentie
 • Tuusulanväylä eli kantatie 45
 • Mannerheimintie – Hämeenlinnanväylä E12
 • Huopalahden asema 2,6 km

Tonttirakentamisen kilpailutus

Tulevaisuuden kantakaupunkia on tarkoitus rakentaa molemmin puolin Mannerheimintietä. Valmistelemme kaavaehdotusta yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy:n kanssa. Kun asemakaava on lainvoimainen arviolta vuonna 2023, tonttirakentamisen kilpailutus aukeaa ja tiedot kilpailutuksesta tulevat tähän!

Näkymä lännestä, vasemmalla Vihdintie–Hakamäentie. Maamerkkinä Skanskan tumma pääkonttorirakennus Hakamäentien ja Mannerheimintien risteyksessä. Suunnittelualue kuvan etualalla, Mannerheimintien länsipuolella. Kuva alustavasta viitesuunnitelmasta.

Aikataulu

 1. Kaava lainvoimaiseksi

  2023

 2. Tarjouskilpailu käyntiin

  2023

 3. Nykyisten rakennusten purku alkaa

  2023

 4. Kaupunginosa rakentuu

  2024-2029

Lisätiedot

Senaatti-kiinteistöt
Kiinteistökehitysryhmän päällikkö Elias Rainio
+358 50 439 1337
etunimi.sukunimi@senaatti.fi

Seuraa kaavahankkeen etenemistä
Anna palautetta