Siirry sisältöön
Sesam pystypöytä

Tietoa meistä

Senaatti-kiinteistöt on valtion kiinteistöasiantuntija ja toimitilakumppani. Luomme asiakkaidemme kanssa heidän toimintaansa tukevia työympäristöjä ja vastaamme niiden ylläpidosta. Kehitämme valtion kiinteistövarallisuutta ja pidämme huolta kulttuurihistoriallisista kohteista. Vastuullisuus on kaiken toimintamme keskiössä.

Teemme tilaa innostumiselle ja onnistumiselle!

Senaatti-konsernin avainlukuja 2023

  • 1 290 Henkilöstö konsernissa
  • 657 Konsernin investoinnit, milj. €
  • 8600 Rakennuksia
  • 5,3 Konsernin tase mrd €

Strategiamme

Tavoitteenamme on tuottaa asiakkaillemme työympäristöjä, joiden avulla työn suorituskyky paranee ja valtion tilakustannukset alenevat.

Lue lisää strategiastamme

Yhteiskuntavastuu ohjaa kaikkea mitä teemme

Liiketoimintamme perustuu kaikilta osin yhteiskuntavastuuseen: kannamme vastuumme kestävästä kehityksestä huomioimalla niin taloudelliset, sosiaaliset kuin ympäristöönkin liittyvät näkökohdat, rakennusten kulttuuriarvoa unohtamatta.

Lue lisää yhteiskuntavastuustamme

Näin toimimme

Tälle sivulle on koottu vastaukset yleisimpiin kysymyksiin valtion kiinteistönhoidosta ja -hallinnasta. Se on tarkoitettu kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita kyseisen 4,8 miljardin euron arvoisen kansallisvarallisuuden hoidosta.

Organisaatio

Senaatti-konserni muodostuu Senaatti-kiinteistöistä ja sen tytärliikelaitoksesta Puolustuskiinteistöistä. Konserniin kuuluu myös Senaatin Asema-alueet Oy.

Hallinto ja johtaminen

Senaatti-kiinteistöt on valtionvarainministeriön alainen liikelaitos, jonka toimintaa säädellään valtion liikelaitoksista annetulla lailla ja Senaatti-kiinteistöistä annetulla valtioneuvoston asetuksella.

Talous

Senaatti on valtiovarainministeriön alainen liikelaitoskonserni, joka rahoittaa toimintansa itse eikä kuulu varsinaiseen valtion budjettitalouteen. Senaatti ei tee valtioasiakkaiden vuokrilla voittoa.
Anne Korpi.

Parempien sisäolosuhteiden puolesta

Haluamme huolehtia, että kaikilla, jotka työskentelevät Suomen hyvinvoinnin, järjestyksen ja turvallisuuden eteen virastoissa, laitoksissa, kasarmeilla ja konttoreilla, on parhaat mahdolliset olosuhteet onnistua työssään.

Lue lisää

Senaatti työnantajana

Pyrimme monin eri tavoin varmistamaan että henkilöstöllämme on edellytykset onnistua työssään. Panostamme johdonmukaisesti henkilöstömme ammattitaidon ja osaamisen kehittämiseen.

Tutustu meihin

Usein kysytyt kysymykset

Kenelle Senaatti-kiinteistöt vuokraa toimitiloja? Miten Senaatti-kiinteistöjen toiminta rahoitetaan? Omistaako Senaatti-kiinteistöt kaikki valtion kiinteistöt? Täältä löydät vastauksia näihin ja muihin kysymyksiin.

Lue lisää
Anna palautetta