Siirry sisältöön
Tietoa Senaatista

Senaatti pähkinänkuoressa

Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon työympäristökumppani ja toimitila-asiantuntija. Olemme uusien työnteon tapojen ja työympäristöjen suunnannäyttäjä. Keskitetyt ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa ja säästämään toimitilakustannuksissa.

Senaatin monialaiset ammattilaiset huolehtivat valtion kiinteistövarallisuudesta ja sen tehokkaasta käytöstä. Senaatin vastuulla on myös valtion käytöstä poistuneiden kiinteistöjen myynti ja kehittäminen. Vastuullisuus on keskeinen osa Senaatin kaikkea toimintaa.

Näytä kautta piilota teksti aiheesta Hallinto ja johtaminen
Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Onerva. Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Onerva.

Strategia

Tavoitteenamme on tuottaa asiakkaillemme yhteistyössä vastuullisen kumppaniverkostomme kanssa työympäristöjä, joiden avulla työn suorituskyky paranee ja valtion tilakustannukset alenevat.

Lue lisää strategiastamme
 • 8 900 Rakennuksia
 • 6,0 Neliömetrejä, milj.
 • 4,1 Kiinteistöomaisuus, mrd €
 • 647 Liikevaihto, milj. €

Senaatti työnantajana

Pyrimme monin eri tavoin varmistamaan että henkilöstöllämme on edellytykset onnistua työssään. Panostamme johdonmukaisesti henkilöstömme ammattitaidon ja osaamisen kehittämiseen.

Lue lisää Senaatista

Yhteiskuntavastuu

Arvoperustamme luo pohjan toiminnallemme ja päätöksenteollemme. Liiketoimintamme perustuu kaikilta osin yhteiskuntavastuuseen: kannamme vastuumme kestävästä kehityksestä huomioimalla niin taloudelliset, sosiaaliset kuin ympäristöönkin liittyvät näkökohdat, rakennusten kulttuuriarvoa unohtamatta.

Lue lisää yhteiskuntavastuustamme

YLI 200 VUOTTA PERINTEITÄ JA ASIANTUNTEMUSTA

SENAATTI-KIINTEISTÖJEN HISTORIA

 1. 1811

  Intendentinkonttori perustettiin tehtävänään uuden pääkaupungin rakentaminen

 2. 1848

  Lääninkonttorit perustettiin, alkoi valtion rakennushallinnon alueellistaminen, ja sen myötä suunnitteluammattitaidon leviäminen ympäri maata

 3. 1865 - 1936

  Yleisten rakennusten ylihallituksen keskeisenä tehtävänä oli rakennuttaa kouluja, vankiloita, rautatieasemia sekä muuta infrastruktuuria

 4. 1936

  Rakennushallitus aloitti toimintansa ottaen paikan keskeisenä rakennus- ja kiinteistöalan kehittäjänä

 5. 1995

  Rakennushallitus lakkautettiin ja tilalle tuli Valtion kiinteistölaitos

 6. 1999

  Virastomuotoisesta kiinteistölaitoksesta tuli liikelaitos

 7. 2001

  Valtion kiinteistölaitos sai uudeksi nimekseen Senaatti-kiinteistöt, jossa korostuu palvelu, asiakkuus, kumppanuus sekä pitkä historia ja perinteiden kunnioittaminen