Siirry sisältöön
© Tietoa Finland Oy © Tietoa Finland Oy

Rykmentinpuisto, Tuusula

Hyrylän historiaa henkivä Rykmentinpuisto kehittyy uudenlaiseksi kaupunginosaksi, kun Senaatti-kiinteistöt kehittää ja myy puolustusvoimien käytöstä poistuneen alueen tontit Tuusulassa. Tulevaisuudessa tässä uudessa kutsuvassa kyläkaupungissa asuu jopa 15 000 ihmistä.

Tuusulan vetovoima kasvaa

”Rykmentinpuiston omaleimainen historia, kattavat palvelut ja upea luonto tekevät paikasta uniikin asuinalueen, jota on ollut erittäin kiinnostavaa lähteä kehittämään. Ensimmäiset korttelit myytiin alkuvuodesta 2018 Avain Yhtiöille ja valtion omistamalle A-Kruunulle, joka rakentaa kohtuuhintaisia, valtion tukemia vuokra-asuntoja. Rakennustyöt alkoivat 2019. Ensimmäiset asunnot valmistuivat vuonna 2020”.

Otto Virenius
Kiinteistökehityspäällikkö
Senaatti-kiinteistöt

Varuskunnasta kyläkaupungiksi – tontit myynnissä nyt Tuusulassa

Hyrylän historiaa henkivä Rykmentinpuisto kehittyy uudenlaiseksi kaupunginosaksi, kun Senaatti-kiinteistöt myy puolustusvoimien käytöstä poistuneen alueen tontit Tuusulassa. Tulevaisuudessa tässä uudessa kutsuvassa kyläkaupungissa asuu jopa 15 000 ihmistä.

Lue koko artikkeli

Sijainti ja lähiympäristö

Rykmentinpuiston alue on lähes 500 hehtaarin suuruinen. Aluetta halkoo reilun kilometrin pituinen Rykmentin puistotie. Puistotie lähtee idässä Tuusulan pääkeskuksesta Hyrylästä uimahallin vierestä, ja se johtaa länteen Puustellinmetsään. Rykmentinpuiston keskuksen itäosaan on kaavoitettu moderni liikekeskus, joka uudistaa koko Hyrylän palvelutarjonnan. Alueelle rakennetaan myös HYPA-hyvinvointipalvelukeskus, 700 oppilaan yhtenäiskoulu, päiväkoti sekä Monio-monitoimitalo.

 

Lähietäisyydellä:

  • Tuusulan keskusta ja kunnantalo
  • Uimahalli
  • Ilmatorjuntamuseo
  • Palvelut: koulu, päiväkoti, terveysasema ja kirjasto
  • Vantaa ja Helsinki-Vantaan lentoasema 15 km
  • Helsinki 30 km

Rykmentinpuiston keskus

Tontteja myydään vaiheittain

Rykmentinpuiston keskuksen uusi asemakaava vahvistettiin kesällä 2017, ja se mahdollistaa yli 170 000 kerrosalaneliömetrin rakentamisen. Senaatti-kiinteistöt omistaa alueen vapaat tontit, jotka myydään vaiheittain seuraavien vuosien aikana. Rykmentinpuisto on pääkaupungin suurimpia aluekehittämishankkeita, jota voi verrata kooltaan Helsingin Kruunuvuorenrantaan. Tuusulan vetovoima on kovassa kasvussa ja sijainti erinomainen. Olemme tehneet suunnittelussa tiivistä yhteistyötä Tuusulan kunnan kanssa. Kun alue vapautui ilmatorjuntarykmentiltä, myimme reilut puolet alueesta kunnalle, ja tälle Puustellinmetsän alueelle nousi vuoden 2020 Asuntomessut. Senaatin omistamasta Rykmentinpuiston keskuksesta tulee alueen sydän. Työt ovat jo vauhdissa, sillä aluetta halkovan Rykmentin puistotien ja muiden pääkatujen rakentaminen alkoi kesällä 2018. Ensimmäisten myytyjen kortteleiden osalta rakennustyöt pääsevät alkamaan vuoden 2019 aikana.

Tutustu lisää Avain Yhtiöiden ja A-Kruunun hankkeisiin täällä.

© Tietoa Finland Oy © Tietoa Finland Oy

Lisätiedot

Senaatti-kiinteistöt
Otto Virenius, kiinteistökehityspäällikkö
+358 40 718 8028
otto.virenius@senaatti.fi

Rykmentinpuiston kotisivut
Anna palautetta