Siirry sisältöön

Valtion virastotalo, Turku

Turussa Aurajoen rannalla sijaitseva Valtion Virastotalo toimii valtion hallinnon keskuksena ja tarjoaa monipuoliset tilat ja palvelut esim. kokousten ja muiden tilaisuuksien järjestämiseen.

Yhteystiedot

Aulapalvelut
neuvonta, vartiointi ja tilavaraukset

puh. 040 669 2003,
virastotalo.turku@avarnsecurity.fi

Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

 

Ravintola Aitiopaikka
kokoustarjoilut, tilavaraukset ja ravintolapalvelut

Ravintola Aitiopaikka sijaitsee virastotalon toisessa kerroksessa ja se on avoin kaikille. Kokous- ja ravintolapalveluista vastaa FresCo Ravintolat Oy.

Avoinna klo 7:45 – 14:30
Lounasta tarjoillaan klo 10:45 – 13:00
Avoinna myös sopimuksen mukaan.

Tutustu lounaslistaamme

FresCo Ravintolat Oy, puh. 0400 176 481,
aitiopaikka@frescoravintolat.fi

Turun virastotalon neuvotteluhuone.

Moderni kokouskeskus Turun ytimessä

Virastotalo tarjoaa monipuoliset tilat ja palvelut kokousten ja muiden tilaisuuksien järjestämiseen:

Valtion toimijat voivat varata kokoustiloja ja tarjoiluja suoraan Senaattilasta. Muut varaukset voi tehdä joko aulapalvelun tai ravintolan kautta. Varaustilanteen voi tarkistaa varauskalenterinäkymästä.

Neuvottelutiloissa on kytkentäkaapeli yhdelle tietokoneelle kiinteää verkkoyhteyttä varten. Kaikissa neuvottelu- ja aulatiloissa on myös käytössä langattomat sisäverkot (Virastotalo, -A, -X, -AX) jotka toimivat samoilla aulapalvelusta saatavilla käyttötunnuksilla.

Neuvotteluhuoneiden varaustilanne
Senaattila

Peruutusehdot

Auditorion peruutus ilman veloitusta on tehtävä 10 arkipäivää ennen varausta virka-ajan puitteissa, myöhemmin tehtyjen varausten osalta veloitetaan täysi maksu.
Muiden tilojen peruutus ilman veloitusta on tehtävä 2 arkipäivää ennen varausta virka-ajan puitteissa, myöhemmin tehtyjen varausten osalta veloitetaan täysi maksu.

Turun virastotalon liikuntasali.

Liikuntatilat

Liikuntasali sijaitsee rakennuksen ylemmän kellarikerroksen tasossa.

Liikuntatilojen tiedustelut: Hanna Henttinen +358 40 665 2060, Senaatti-kiinteistöt, etunimi.sukunimi@senaatti.fi.

Virastotalon oman väen kulku liikuntatiloihin on Itsenäisyydenaukion puoleisesta pääovesta 1. kerroksen aulaan, josta laskeudutaan portaita ylemmässä kellarikerroksessa oleviin puku- ja pesutiloihin.

Talon ulkopuolisten kulku puku- ja pesutiloihin D-osan (ns.sataman päädyn eli Maaherran kongin) 2. kerroksen tasosta porrashuoneen kautta.

Liikuntaesteellisten kulku on pääaulasta LE-mitoitetulla hissillä ylempään kellarikerrokseen, josta edelleen käytävää pitkin puku- ja pesutilaan. Puku- ja pesutiloista liikuntasaliin johtavan käytävän portaassa on porrashissi. Tämä vaatii talon ulkopuolisilta erillisen kulkuoikeuden.

Liikuntasali on kooltaan 528 m2, pituus 35,5 m, leveys 14,9 m, vapaa korkeus 6,9 m. Salissa on pelikenttämerkinnät koripallolle, lentopallolle, salibandylle, tennikselle ja sulkapallolle 2 kpl poikittain. Tila soveltuu myös seminaareihin, esittelytiloiksi tms. yleisötiloiksi.

Liikuntatiloissa on kaksi pukuhuonetta pesutiloineen. Naisten pukuhuoneessa on 36 ja miesten 32 lukittavaa pukukaappia. Molemmissa pukuhuoneissa on kaksi WC-tilaa ja pesutilojen välissä on yhteinen sauna. Lisäksi on erillinen liikuntaesteisille sopiva WC-, puku- ja pesutila.

Ilmakuva Turun virastotalosta.

Yleisesittely

Turun virastotalo on rakennettu vuonna 1967 ja sen ovat suunnitelleet arkkitehdit Risto-Veikko Luukkonen ja Helmer Stenroos. Rakennus edustaa aikansa julkista rakentamista ja se rajaa yhdessä kaupunginteatterin ja Wäino Aaltosen museon kanssa Aurajoen varrelle Itsenäisyydenaukion kaupunkikuvallisen sommitelman, joka liittyy myös joen toisella puolella olevaan Marina Palacen rakennusmassaan. Rakennuksessa on käytetty pääasiallisena julkisivumateriaalina patinoitunutta kuparia ja poltettua neliömäistä tiiltä. Rakennuksen aulatilat ovat juhlalliset ja avarat.

Rakennuksessa on auditorio, ruokasali, liikuntatilat ja isot aulatilat sekä kokous- ja neuvottelutilat.

Toimistotilaa rakennuksessa on noin 12.500 m².

Pelastussuunnitelma Senaattilassa

Virastotalossa toimivat tällä hetkellä

Maanmittauslaitos
TE-palvelut
Senaatti Kiinteistöt
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Frescoravintolat
Fimea-Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus
Business Finland
AVI - Aluehallintovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Ruokavirasto

Anna palautetta