Siirry sisältöön

Senaatin Tori 2018

Valtion kiinteistökaupan aamupäivässä, Senaatin Torissa 19.9.2018, puheenaiheenamme on kiinteistökehittämiseen liittyvien viranomaisten roolit, oikeudet ja vastuut. Miten saavutamme parhaat tulokset ja mikä merkitys on toimivalla yhteistyöllä?

Viranomaispolku kiinteistökehittämisessä

Finlandia-talon Veranda-salissa 1-2 19.9.2018

 

Senaatin Tori käsittelee tänä vuonna kiinteistökehittämiseen liittyviä viranomaisten rooleja, vastuualueita ja oikeuksia. Aamupäivän aikana pääsemme pureutumaan kiinteistökehittämisen haasteisiin kiinteistömyyjän, kiinteistökehittäjän ja viranomaisten näkökulmista. Tiedätkö, mistä kukin prosessiin osallistuva viranomainen lausuu asiantuntijana ja mistä päättää? Miten saavutamme parhaat tulokset? Mikä merkitys on toimivalla yhteistyöllä? Lisäksi kuulemme mm. ajankohtaista tietoa talouden suhdannenäkymistä sekä rahoitusmarkkinoiden liikkeistä.

Senaatti-kiinteistöt huolehtii valtion kiinteistövarallisuudesta niin Helsingissä kuin muualla Suomessa. Viime vuonna myimme valtiolta tarpeettomiksi jääneitä kiinteistöjä yli 170 miljoonalla eurolla. Tervetuloa Senaatin Toriin tutustumaan uusiin myyntikohteisiimme sekä keskustelemaan valtion kiinteistökehityksen ja -myynnin ajankohtaisista kuulumisista asiantuntijoidemme sekä muiden kiinteistöalan päättäjien kanssa. Ilmoittaudu jo nyt ja merkitse ajankohta 19.9. kalenteriisi!

Katso tilaisuuden esitykset Tilaisuudessa otetut valokuvat katsottavissa täältä

Puhujat

Lauri Uotila, neuvonantaja, Danske Bank

Sampopankin entinen pääekonomisti, nykyinen neuvonantaja Lauri Uotila on valittu mm. vuonna 2008 vuoden talousennustajaksi.

Alf Rehn, liiketaloustieteen professori, Åbo Akademi, tekniikan tohtori

Alf Rehn toimii innovaation, designin ja johtamisen professorina Tanskan Syddansk Universitetin (SDU) teknisessä tiedekunnassa. Aiemmin hän työskenteli innovaation ja yrittäjyyden professorina Tukholman Kuninkaallisessa teknillisessä korkeakoulussa. Alf on myös kolumnisti, kirjailija ja kysytty luennoitsija. Luennoillaan hän haluaa haastaa kuulijansa ajattelemaan liiketoimintaa uudenlaisista näkökulmista. Times-lehti on tituleerannut Alfin Tulevaisuuden tähdeksi ja hän pääsi ainoana suomalaisena Thinkers 50 -sivuston Tulevaisuuden bisnesajattelijoiden listalle. Vuonna 2010 hänet valittiin Vuoden Puhujaksi.

Henrik Wager, ylitarkastaja, ELY-keskus

Filosofian tohtori Henrik Wager toimii Uudenmaan ELY-keskuksen ylitarkastajana, vastuullaan kulttuuriympäristön hoito ja rakennussuojelukysymykset Uudellamaalla. Pääosa työstä liittyy kuntien maankäyttöön ja kaavoituksen edistämiseen. Aikaisemmin Henrik on työskennellyt mm. Museovirastossa sekä Itä- ja Länsi-Uudenmaan maakuntamuseoissa. Henrik toimii myös Uudenmaan kulttuuriympäristöryhmän puheenjohtajana.

Pekka Lehtinen, yliarkkitehti, Kulttuuriympäristöpalvelut, Museovirasto

Museovirasto on valtion hallinnossa rakennusperinnön asiantuntijaviranomainen, jonka edustajana Pekka Lehtinen on osallistunut lukuisten suojelukohteiden korjaus- ja muutoshankkeisiin. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Lehtinen on myös työskennellyt Museoviraston ja valtion kiinteistöhaltijoiden välisissä yhteistyöryhmissä, joissa on seurattu ja kehitetty rakennusperinnön hoidon alaa. Sen parhaita käytäntöjä Museovirasto on julkaissut sivustolla valtiollerakennettu.fi.

Ajankohtaisena tehtävänä Pekka Lehtisen työpöydällä on Museoviraston julkaiseman säilyttävän korjaamisen ja restauroinnin ohjeistuksen kehittäminen.

Hanna Pikkarainen, tiimipäällikkö, asemakaavoitus, Helsingin kaupunki

Arkkitehti Hanna Pikkarainen toimii kantakaupunkitiimin päällikkönä Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialalla ja asemakaavoitus -palvelussa, joka vastaa asemakaavoituksesta ja asemakaavatason maankäytöllistä harkintaa edellyttävistä asioista. Aiemmin Pikkarainen on työskennellyt kaupunkisuunnitteluvirastossa projektipäällikkönä asemakaavoituksen kehittämistehtävissä sekä arkkitehtinä Länsisatama- ja keskustaprojekteissa.

Jani Prunnila, arkkitehti, Grand Residence Development Oy

Jani Prunnila vastaa Grand Residence Development Oy:n kiinteistöjalostuksen strategisesta arkkitehtuurista, jossa viranomaisyhteistyö ja lupaprosessit ovat merkittävässä roolissa. Viimeiset viisi vuotta Prunnila on toiminut tiiviisti Grand Residence 21 –hankkeen pääsuunnittelijana, vastaten kulttuurihistoriallisesti merkittävän rakennuksen palauttamisesta asuinkäyttöön pitkäaikaisen valtion virastokäytön jälkeen.

Elias Rainio, kiinteistökehityspäällikkö, Senaatti-Kiinteistöt

Arkkitehti Elias Rainio toimii Senaatissa kiintesitökehitypäällikkönä, tehtävänään kehittää ja myydä valtion kiinteistövarallisuutta, jota ei ole enää tarpeen pitää valtion omistuksessa. Kehittämistyö edellyttää tiivistä yhteistyötä eri viranomaisten ja asiantuntijoiden kesken. Aiemmin Elias on toiminut suunnittelijana ja kaavoittajana monipuolisissa rakennus- ja kaupunkisuunnittelutehtävissä.

JSN 20100506 Helsinki JSN 20100506 Helsinki

Jussi Eronen

Jussi Eronen on Suomen Kuvalehden toimituspäällikkö. Hän on työskentellyt MTV Uutisissa toimittajana, 45 minuuttia -ohjelman vastaavana tuottajana sekä tutkivasta journalismista, aamuohjelmista ja SuomiAreenasta vastanneena toimituspäällikkönä. Ennen Kuvalehteen siirtymistään Eronen veti Ylen ajankohtaistoimitusta.

Anna palautetta