Senaatti-kiinteistöt

Uutiskirje 4/2017

Hyvästit tunkkaisille toimistoille

Anne Korpi toimii Senaatti-kiinteistöissä sisäolosuhteiden erityisasiantuntijana

Pian kiinteistöt katsastetaan kuin autot

Huonoon sisäilmaan on helppo puuttua, kunhan tietää, mikä siinä on vikana. Senaatti-kiinteistöt käynnistää ensimmäisenä Suomessa sisäilman katsastukset. Tavoitteena on heittää hyvästit tunkkaisille toimistoille.

”Uusi mallimme on kuin auton katsastus. Jotta talon voi väittää olevan kunnossa, se pitää tarkastaa. Jos korjattavaa ilmenee, hylätyt katsastusosat pitää hoitaa kuntoon ja varmistaa ne uusintakatsastuksella", sanoo Senaatin sisäolosuhteiden erityisasiantuntija Anne Korpi.

Lue lisää

Nyt puhutaan vaikuttavuudesta

Nyt puhutaan vaikuttavuudesta

Mittaa sitä, mitä saat aikaan – ei vain sitä, mitä teet

Hämeenlinnaan tuleva uusi naisvankila ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen uudet tilat on suunniteltu vaikuttavuuden kautta – siis pohtimalla, miten oma toiminta vaikuttaa yhteiskuntaan.

Mitä hyötyä vaikuttavuuden arvioinnista on uusien tilojen suunnittelussa? "Kun käänsimme näkökulman vaikuttavuuteen, meille avautui todellisuudesta aiempaa laajempi kuva. Aloimme nähdä yllättäviä yhteyksiä ympäröivään maailmaan – ja myös kustannussäästöjä alkoi löytyä yllättävistä paikoista", kertoo Mikko Nissinen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta.

Lue lisää

Senaatti-areenan puheenvuorot

27.9. Senaatti-areenassa keskusteltiin vaikuttavasta työstä ja tilojen roolista vaikuttavuuden tukemisessa. Onko vaikuttavuus uusi tehokkuus? Tilaisuudessa puheenvuorot pitivät Anu Vehviläinen, Juha Sarkio, Jari Sarjo, Paul Lillrank, Pekka Lahdenne, Mikko Nissinen, Kaj Hedvall, Pauli Nieminen ja Jukka Sonninen.

Tutustu tarkemmin vaikuttavuus-teemaiseen Senaatti-areenaan:

27.9. puheenvuorojen tallenteet

5 vinkkiä: Näin saat työaikasi hallintaan

5 vinkkiä: Näin saat työaikasi hallintaan

Mikä neuvoksi, kun asioiden huolellinen organisointi ja aikatauluttaminenkaan eivät tahdo auttaa?

1. Keskity yhteen asiaan kerrallaan
2. Analysoi, mistä kiire johtuu
3. Älä salli keskeytyksiä
4. Tehosta jaksottamalla
5. Jätä tilaa yllätyksille

Lue lisää

Valteri-koulun leikkipiha

Esteetön leikkipiha tuo iloa kaikille

Oppimis- ja ohjauskeskus Valterin Ruskis-koulun leikkipiha voitti kunniamaininnan Esteetön Suomi 2017 -kilpailussa. Senaatti-kiinteistöt osallistui pihan perusparannukseen rakennuttajana.

Senaatin kiinteistöpäällikkö Jarkko Sinda kertoo, että leikkipiha suunniteltiin käyttäjiä osallistaen. "Erityisratkaisujen ansiosta leikkivälineet ovat kaikille turvallisia käyttää."

Lue lisää

Senaatti-kiinteistöt

Senaatin uusi verkkosivusto

Sivustolla on nostettu keskiöön uudet työnteon tavat ja työympäristöt. Käy tutustumassa kuinka valtionhallinnon eri organisaatiot ovat uudistuneet.

Tietoa Senaatista -sivulta löydät Senaatin organisaatiota ja palveluja koskevat tärkeät tiedot, kuten myös osion Kulttuuriperintömme, jossa voit perehtyä valtion kulttuurihistoriallisiin arvokiinteistöihin kuvin ja sanoin.

www.senaatti.fi

Painettu sidosryhmälehtemme Kontrahti ei enää ilmesty. Lehden tilalla tuotamme säännöllisesti uutta sisältöä verkkosivuillemme, ja lähetämme tilaajille kerran kuukaudessa sähköisen uutiskirjeemme.