Siirry sisältöön

Senaatti-konsernin vuosi 2022

Koronapandemian käynnistämä työn tekemisen tapojen muutos, sota Euroopassa ja siitä seurannut globaali energiakriisi määrittivät myös Senaatti-konsernin vuotta 2022. Kertomusvuonna työssämme korostuivat tilojen yhteiskäyttöisyyden edistäminen, varautuminen ja valmius, energiatehokkuus sekä pitkäjänteinen pyrkimyksemme saavuttaa tilojen hiilineutraaliuus vuoteen 2035 mennessä.

Konsernin vuosikertomus ja vastuullisuusraportti 2022

Senaatti-kiinteistöt tilinpäätös 2022

Puolustuskiinteistöt tilinpäätös 2022

Konsernin hallinnointikoodi

Jari Sarjon henkilökuva.

Suoriuduimme haastavasta ajasta varsin hyvin

”Maailma mullistui odottamattomalla tavalla vuonna 2022. Reagoimme nopeasti muuttuneisiin olosuhteisiin ja saimme varsin paljon aikaan Senaatti-konsernin molemmissa liikelaitoksissa. Varautumistoimenpiteiden lisäksi saavutimme lähes kaikki keskeiset tavoitteemme”, konsernijohtaja Jari Sarjo toteaa.

Lue lisää

Vuoden 2022 avainlukuja

  • Liikevaihto 861 milj. euroa
  • Investoinnit 483 milj. euroa
  • Kiinteistöjen myynnit 112 milj. euroa
  • Sovittuja toimitilahankkeita 261 jotka tuovat 10 milj. euron vuosittaiset säästöt valtiolle

Vuoden keskeisiä teemoja

Yhteisten työympäristöjen kehittäminen, varautumisen toimenpiteet ja energiansäästö värittivät kertomusvuottamme.

Hymyileviä toimistotyöntekijöitä kokouspöydän ääressä läppäreiden kanssa.

Yhteiskäyttöiset tilat

Tavoitteenamme on, että vuoteen 2030 mennessä neljännes valtion henkilöstöstä työskentelisi virastojen ja laitosten yhteistiloissa. Näin luomme pysyviä säästöjä, vähennämme päästöjä, lisäämme tilojen joustavaa käyttöä ja parannamme viihtyisyyttä.

Lue lisää
Huoltomies säätää ilmanvaihtokonetta huoltotilassa.

Varautuminen ja valmius

Tehtävänämme on varmistaa valtion kiinteistöjen huoltovarmuus sekä elintärkeiden toimintojen jatkuvuus kaikissa olosuhteissa ja turvallisuustilanteissa.

Lue lisää
Valkoista seinää ja lasi-ikkuna, johon heijastuu eduskuntatalo ja sininen taivas.

Energiatehokkuus

Olemme tehneet jo vuosia pitkäjänteistä energiatehokkuustyötä. Muuttuneen maailmanpoliittisen tilanteen sekä energianhintojen nousun myötä käynnistimme syksyllä nopeasti toteutettaviin toimenpiteisiin keskittyvän energiansäästöohjelman vuosille 2022-2023.

Lue lisää

Kohti hiilineutraalisuutta

Tähtäämme valtion tilojen hiilineutraaliuuteen vuoteen 2035 mennessä. Hiilineutraaliutta tavoitellaan hiilineutraalilla kiinteistöjen käytöllä ja rakentamisella ja korjaamisella. Tavoitteenamme on toimia kaikessa kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.

Lue lisää

Teemoihin liittyviä artikkeleita

Havainnekuvassa aula ja infotiski, jossa lukee palveluinfo. Vaalea katto, jossa aaltoileva muotoilu. Neljä henkilöä seisoo tilassa.

Lappeenrantaan yhteinen työympäristö

Lappeenrannan virastotalo muunnetaan vuoteen 2024 mennessä usean valtion viraston yhteiseksi työympäristöksi. Rakennukseen tulee myös virastojen yhteiset asiakaspalvelun tilat. Kaikkiaan virastotalossa on tilat 17:lle julkisen hallinnon toimijalle ja noin 600 henkilölle.

Lue lisää

Upinniemeä kehitetään mittavilla investoinneilla ja ennakoivalla kunnossapidolla

Upinniemen varuskunta-alueen kehittäminen etenee hyvällä vauhdilla. Rannikkoprikaatin päätukikohdassa on valmistunut uusi päävartio ja esikunnalle uudet tilat.

Lue lisää
Henkilö makaa metallisella pöydällä metallisessa kontissa. Henkilöä osoittaa katossa roikkuvat mittauslaitteet.

Säteilyturvakeskuksen uusi toimitalo valmistui Vantaan Jokiniemeen

Rakennus on huipputurvallinen, energiatehokas ja tilat viihtyisät. Uuteen taloon rakennettiin maalämpöjärjestelmä ja rakennuksen katolle asennettiin aurinkopaneelit.

Lue lisää
Säkylän sotilaskoti

Säkylän varuskunnassa säästetään yhteistyöllä runsaasti energiaa

Puolustuskiinteistöjen Säkylän paikallisyksikössä käynnistettiin energiansäästötoimenpiteet ripeästi syksyllä 2022. Yhteistyössä Puolustusvoimien henkilöstön kanssa on löydetty toimintatapoja, joilla energiankulutusta ja -kustannuksia on saatu leikattua – turvallisuudesta tinkimättä.

Lue lisää
Vihreän pöydän edessä kaksi valkoista pyöreää pöytää. Sohvan takana suuri valkoinen pöytä ja neljä oranssia tuolia. Katosta roikkuu kaksi puista valaisinta.

ELYn energiatehokas remontti on ilmastovaikutuksiltaan Senaatin paras

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle valmistui Pasilan virastokeskukseen viihtyisät ja terveelliset toimitilat, jotka ovat ympäristövastuullisuuden edelläkävijät koko valtiolla. Peruskorjauksen myötä tilojen hiilijalanjälki pieneni yli 15 prosentilla.

Lue lisää

Ateneumin taidemuseo hyödyntää aurinkoenergiaa

Kansallisgalleriaan kuuluvan Ateneumin taidemuseon katolle on asennettu 90 aurinkopaneelia. Niiden vuosituotto on arviolta 30 000 kWh, mikä vastaa noin 15 kerrostalokaksion vuosikulutusta. Paneelit vähentävät kiinteistön ostoenergian tarvetta.

Lue lisää

Aiempien vuosien raportit

Julkaisut ja raportit sivulta pääset tutustumaan aiempiin yhteiskuntavastuuraporteihimme, tilinpäätöksiin, asiantuntija-artikkeleihin ja muihin julkaisuihimme.

Siirry arkistoon
Anna palautetta