Siirry sisältöön

GTK Mintecin uudisrakennus, Outokumpu

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa Geologian tutkimuskeskuksen GTK Mintecille uuden noin 3 300 bruttoneliömetrin toimisto- ja laboratoriorakennuksen Outokumpuun. Rakennustyöt alkoivat syksyllä 2022, ja uudet tilat valmistuvat alkuvuonna 2024.

Hankkeen kuvaus

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa Geologian tutkimuskeskuksen GTK Mintecille uuden noin 3 300 bruttoneliömetrin toimisto- ja laboratoriorakennuksen Outokumpuun. Uudisrakennukseen toteutettavat nykyaikaiset toimisto- ja laboratoriotilat mahdollistavat tehokkaasti GTK Mintecin tehtäviin kuuluvan erikoistuneen laboratorioanalytiikan, tutkimus- ja selvitystyön kestävän kaivostoiminnan ja kiertotalouden kehittämiseen.

Lisäksi tavoitteena on mahdollistaa eri sidosryhmille paremmat yhteistyöskentelytilat lähellä laboratorioita. Toimistotilojen järjestely on uusia työnteon tapoja tukeva monitoimisto, joka perustuu valtion toimitilastrategiaan ja työympäristökonseptiin.

Rakentamisessa tavoitellaan mahdollisimman vähäpäästöisiä ratkaisuja, ja kiinteistöön toteutetaan varaukset aurinkovoimalalle ja myöhemmin toteutettavalle maalämpöratkaisulle.

Koetehtaaseen ja laboratoriotiloihin voi tutustua tarkemmin oheisesta linkistä: Outokummun koetehdas ja laboratoriot – GTK Mintec

Kustannukset

Rakennushankkeen kokonaiskustannus on arviolta noin 16 miljoonaa euroa (alv 0 %). Tämän lisäksi GTK on tekemässä 4 miljoonan euron investoinnit laboratorion tutkimuslaitteistoihin ja digitalisaation kehitykseen.

Hankkeen aikataulu

  1. 9/2022 - alkuvuosi 2024

    Rakennustyöt käynnissä

  2. Kevät 2024

    GTK Mintec aloittaa toimintansa uusissa tiloissa

Tekijät

Käyttäjä: Geologian tutkimuskeskus GTK Mintec

Rakennuttaja: Senaatti-kiinteistöt

Rakennuttajapäällikkö: Seppo Höyhtyä

Projektinjohtourakoitsija: Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy

Rakennuttajakonsultti: Granlund Kuopio Oy

Pääsuunnittelu: QVIM Arkkitehdit

Rakennesuunnittelu: Afry Oy

LVI-suunnittelu: Granlund Kuopio Oy

Sähkösuunnittelu: Granlund Kuopio Oy

Lisätietoja

Senaatti-kiinteistöt

Rakennuttajapäällikkö Seppo Höyhtyä
p. 040 684 0706
etunimi.sukunimi@senaatti.fi

Anna palautetta