Siirry sisältöön

Työ- ja elinkeinoministeriön uusi työympäristö tukee uusia työnteon tapoja

Työympäristöratkaisu on edistänyt työkavereihin tutustumista, työilmapiiriä, tiedonkulkua, me-henkeä – ja papereille on voitu heittää hyvästit.

Katso kaikki

Kohti nimeämättömiä työpisteitä

Maaliskuussa 2015 työ- ja elinkeinoministeriön yritys- ja alueosasto asettui uudistettuihin tiloihin, monitilatyöympäristöön, Eteläesplanadilla. ”Etukäteen henkilöstön ja johtoryhmän kanssa oli tehty päätös, että otamme käyttöön nimeämättömät työpisteet”, teollisuusneuvos Marja-Riitta Pihlman kertoo. Päätöstä puolsi se, että aiemman kokemuksen mukaan nimetyt huonekonttorit olivat usein tyhjillään. ”Työtä tehdään hyvin paljon muualla kuin ministeriössä. Tulevaisuudessakaan työn luonne ei tule muuttumaan toisenlaiseksi, ennemminkin työskentely ministeriön ulkopuolella lisääntyy”.

Paperille hyvästit

”Pääsääntöisesti ihmiset ovat luopuneet paperista”, Pihlman toteaa ja kertoo itsellään olleen aiemmin työhuoneessaan silmittömästi paperia. ”Eri muuttojen mukana olin kantanut niitä mukanani. Viimeisimmässä muutossa Mikonkadulle minulla oli 23 laatikollista paperi- ja kirjamateriaalia. Espalle tullessani heitin niistä 20 laatikollista roskiin ja otin kolme mukaani. Niistä osa meni yhteiseen kirjastoon ja joku osa kaappiini. Koko tänä aikana en ole niitä tarvinnut. ”Pihlman korostaa, että paperittomuuden edellytys ovat toimivat kannettavat ja hyvät WLAN-yhteydet.” Meillä WLAN toimii luotettavasti”, hän kiittelee.

Uusia ulottuvuuksia

Uudet avoimet tilat ovat kannustaneet ja innostaneet TEMin väkeä sellaisiin tapoihin toimia ja työskennellä, joita ei ole ollut aiemmin käytössä. Kesken työpäivän on mahdollista mennä joogahuoneeseen työskentelemään vähän toisella tavalla, mietiskelemään, hakemaan uutta moodia. Avoimet tilat ovat innoittaneet pitämään keskinäisiä sparrauksia. Osastopäällikön aamukahvikulttuuri syntyi Espalla yhteisten kahvitilojen innoittamana. Osastopäällikkö voi ilmoittaa aamukahveista, joissa hänellä on joku asia tai teema osaston kanssa keskusteltavaksi. Myös muut voivat esittää osastolle tärkeitä ja kiinnostavia kysymyksiä kahvia juotaessa.

Lisää kiinnostavia referenssejä

Anna palautetta