Siirry sisältöön
GTKn toimitilat, mies työskentelee läppärillä.

GTK: Viihtyisä monitilaympäristö huippuosaajille

Geologian tutkimuskeskuksen vanhat tilat Espoossa kävivät liian suuriksi ja kaipasivat perusparannusta, mutta onneksi uudet tilat löytyivät vain 400 metrin päästä. Viihtyisillä tiloilla GTK haluaa edistää henkilöstön hyvinvointia ja ilmentää huippuosaamistaan.

Katso kaikki

Vuorimiehentie 5, Espoo

Helena Tammi uusissa tiloissa.

GTK: Huippuosaaminen vaatii huipputilat

Entisiin tiloihimme Betonimiehenkujalla olisi tarvittu iso remontti, joten uusien tilojen hankinta oli ollut jo vuosia mielessä. Myös tilakustannukset olivat henkilöstön kokoon nähden liian suuret. Laadimme uuden strategian muutama vuosi sitten ja aloimme entistä vahvemmin markkinoida geologista huippuosaamistamme. Samalla totesimme, että yhteistyön tarve ja projektien toimiminen yli tulosyksiköiden on entistä tärkeämpää. Halusimme muuttaa työ- ja toimintakulttuuriamme: lisätä yhteisöllisyyttä ja nopeuttaa digitalisoitumista. Hyvin suunnitelluilla tiloilla voimme ohjata kulttuuriamme entistä osallistavammaksi ja innovatiivisemmaksi. Yksi tavoitteistamme oli myös yrityskuvaamme vaikuttaminen. Kun meille tulee kansainvälisiä vieraita, viihtyisät tilat ovat viesti siitä, että haluamme edistää henkilöstön hyvinvointia.

Henkilöstöjohtaja Helena Tammi

Tapio Jalo GTKn uusissa tiloissa.

Senaatti: Muutostyöt sujuivat nopeasti

Senaatti on ollut mukana Geologian tutkimuskeskuksen uuden tilaratkaisun kartoittamisessa alusta alkaen. Betonimiehenkujan vanhaan rakennukseen olisi perusparannuksen jälkeen jäänyt osa kerroksista tyhjiksi, joten oli tarve löytää tehokkaampi ratkaisu. Vuorimiehentie tuli esille viisi vuotta sitten, lopullinen tilaratkaisu tehtiin 2016 ja toteutussuunnitelmat valmistuivat vuotta myöhemmin. Muutostyöt ja rakentaminen aloitettiin helmikuussa 2018, ja henkilöstö pääsi uusiin tiloihin jo saman vuoden joulukuussa. Merkittävä muutos oli monitilaympäristöön siirtyminen. Senaatin työympäristön kehittämisen asiantuntijat olivat mukana tukemassa GTK:n muutosjohtamista. Henkilökunnalle pidettiin infotilaisuuksia, joissa käytiin läpi myös työntekijöitä askarruttavia, uusiin tiloihin liittyviä kysymyksiä. Aiemmat muuttoprojektit ovat osoittaneet, että muutos on mahdollisuus, mutta se vaatii jatkuvaa ja avointa viestintää sekä aikaa.

Rakennuttajapäällikkö Tapio Jalo

vihreä kaareva 3-kerroksinen elementti, taustalla työpisteitä.

GTK: Sitoudumme työkulttuurin muutokseen

Haluamme tuoda toimitilojemme avulla esille, millaisia olemme. Toimiva työympäristö voi olla sosiaalinen myös tutkimusorganisaatiossa. Halusimme sisustuksesta viihtyisän ja korostimme työpisteiden laatua, esimerkiksi työpöydät ovat kunnon kokoiset. Työntekijät ovat olleet uusiin työtiloihin todella tyytyväisiä. Elämme toki muutosvaihetta edelleen, mutta uskon, että jokainen löytää varmasti omanlaisensa tavan tehdä töitä. Työkulttuurin muutokseen sitoutui vahvasti myös GTK:n ylin johto. Kenelläkään ei ole merkittyä työpistettä. Lisäksi myönteistä on ollut se, että tilakustannukset pienenivät huomattavasti. Tilat on nyt mitoitettu oikein. Myös kerrannaiskustannukset pienenivät. Emme enää vastaa lounastoiminnasta tai turva- ja aulapalveluista, vaan maksamme niistä oman osuutemme Senaatille.

Henkilöstöjohtaja Helena Tammi

työtiloja sermeillä, puhelinkoppi-elementti, edessä pyöreä pikkupöytä ja tuolit.

Senaatti: Yksilöllisiä ratkaisuja ja uusi laboratorio

Uusien tilojen käyttöönoton loppuvaiheen aikataulu oli haasteellinen, ja esimerkiksi sähköasennuksia jouduttiin viimeistelemään vielä kalustuksen aikana. Tilat saatiin käyttöön sovitussa aikataulussa, ja pääasia on tietenkin se, että GTK on ollut uusiin toimitiloihinsa tyytyväinen. GTK:n työntekijät osallistuivat myös sisustusratkaisujen ideointiin, ja näin syntyi monia yksilöllisiä ratkaisuja. Senaatti on perustanut GTK:n kanssa myös ennakoivan sisäolosuhderyhmän. Sisäolosuhteita seurataan jatkuvasti ja muutostöihin kuuluvat tarkastusmittaukset ja säädöt tehdään loppuun kevään aikana. GTK:n, VTT:n ja Aalto-yliopiston yhteistyö ja laboratoriotilojen suunnittelu alkoi vuonna 2016, ja GTK:n laboratorioiden muutto Betonimiehenkujalta Acren toteuttamiin uusiin yhteisiin tiloihin Vuorimiehentie 2:een toteutuu syksyn 2019 aikana.

Rakennuttajapäällikkö Tapio Jalo

Senaatin palvelut

Lisää kiinnostavia referenssejä

Anna palautetta