Siirry sisältöön
Strategia THL

THL:n työympäristö tekee hyvää

Hyvin suunniteltu työympäristö palvelee ja tehostaa sekä työn tekemistä, työssä viihtymistä että hyvinvointia.

0,8 M€

Säästöt vuodessa

800

Kampuksella työntekijöitä yli

Arvomaailman mukaiset ratkaisut

Kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiloja Tilkanmäen kampuksella laajennettiin, yhtenä kolmesta merkittävästä kriteeristä oli, että toimitilojen tulee sekä ratkaisuiltaan että erityistoiminnoiltaan viestiä ja toteuttaa THL:n arvomaailmaa. ”Toimintamme päämääränä on turvata suomalaisten hyvä elämä oikeudenmukaisessa, kestävässä ja uudistuvassa hyvinvointiyhteiskunnassa. Saman haluamme näkyvän ja tulevan esiin myös omissa tiloissa ja jokapäiväisessä tekemisessämme”, tiivistää THL:n palvelujohtaja Mikko Nissinen.

Uudet tilat tukevat toimintaa

Kerroksista löytyy erilaisia tiloja, joissa voi kohdata kollegoja vapaamuotoisesti. Ergonomiasta huolehtivat munuaisen malliset sähköpöydät. Valoisan yhteistilan lisäksi tarjolla on runsaasti erikokoisia, erilaisiin tarpeisiin tarkoitettuja vetäytymistiloja. Jokaiselle työn tekemiselle löytyy sopiva tila tai soppi, vaikka pääsääntöisesti monitilaympäristössä työskennelläänkin avarassa yhteistilassa. Osa vetäytymistiloista on varattavissa etukäteen, useimpiin voi mennä silloin kun ne ovat vapaana. Lasiseinäisten kokoustilojen yksityisyyttä voi halutessaan suojata verhoilla ja ääneneristys on huippuluokkaa.

"Pitkäjänteinen suunnittelu kannatti. Tilat on otettu juuri niin hienosti käyttöön, kuin ne on suunniteltukin."

Katso video

Tilauudistuksessa kuultiin käyttäjiä

Nissinen kertoo, että työympäristön kehittämisprojektissa osallistettiin omaa henkilöstöä mahdollisimman paljon. Work-spacen asiantuntija olikin todennut, ettei ole aiemmin ollut vastaavanlaisessa projektissa, jossa kuunnellaan näin paljon käyttäjää. ”On ollut mukavaa uudistuksen jälkeen kuulla, kun joku kertoo miten kivaa on kun nyt tapaa ja näkee enemmän ihmisiä. Ja etenkin kun kiitos tulee jonkun sellaisen ihmisen suusta, joka oli aiemmin kertonut rehellisesti pelkäävänsä montilaympäristöön siirtymistä. Nyt ei kuulemma enää takaisin koppikonttoriin palaaminen tulisi kuuloonkaan. Se on ihan loistavaa kuultavaa.”

Anna palautetta