Siirry sisältöön

Tervetuloa ideoimaan!

Väläys on osa Sesamin fiksua työympäristöä.
Big room -tyylinen ideointila kutsuu valtionhallinnon porukoita yhteistyöhön. Varaa siis Väläys tiimillesi omaan käyttöön ja saavu ideoimaan, työpajailemaan tai suunnittelemaan, samalla kun tutustut muihin Väläyksen käyttäjiin!

Ideointitila kutsuu yhteistyöhön

Väläys ideointitila sopii enintään 12 henkilön yhteistyöskentelyyn. Ajattelua avittavat
- 2 Smart kapp -älytussitaulua
- 2 näyttöä
- whiteboardit
sekä inspiroivat esimerkit, jotka kannustavat ajattelemaan asioita uudesta näkökulmasta.

Väläyksen käyttö, kuten Sesam muutenkin, on maksutonta valtion työntekijöille. Väläykseen ei voi tilata tarjoiluja, mutta Café Sesamin kahviautomaatit ovat käytettävissänne. Kaikki Sesamin palvelut, kuten langaton verkko, työkahvila sekä tilat, kuten pikapalavereihin sopivat Stopit ja Väläyksen vieressä sijaitseva hiljainen työtila, Vieno, ovat käytössänne.

Näin varaat Väläyksen

Senaatissa asiakkaiden, työntekijöiden ja tilojen käyttäjien turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Tästä syystä Senaatin Helsingin ja Kuopion Sesamit on toistaiseksi suljettu asiakkailta koronaviruksen leviämisen varalta.

Valtionhallinnon työntekijätiimit voivat varata tilan kolmeksi tunniksi kerrallaan. Väläyksessä on mahdollista pitää vain yksi asiakastilaisuus per päivä. Huomioithan että palvelu on vain valtion työntekijöille, eikä esimerkiksi ulkopuolinen konsultti voi tulla fasilitoimaan ideointia.

1. Varaa Väläys soittamalla aulapalveluumme 050 343 2116. Tilaan ei voi varata tarjoiluja mutta Café Sesamin kahviautomaatit ovat käytettävissänne.

2. Jokaisen Väläykseen saapuvan tulee rekisteröityä Sesamin käyttäjäksi. Täytä siis aulapalvelun lähettämä osallistujalomake ja palauta se viimeistään 2 päivää ennen saapumistanne Väläykseen. Näin Sesam-vierailijakortit ja kulkuvaimet odottavat teitä valmiina ala-aulassa. Muistathan ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksen.

3. Kulku Väläykseen tapahtuu Lintulahdenkuja 4 A kautta. Ilmoittautukaa aulassa ja suunnatkaa porukalla 5. kerrokseen!

Väläyksen varaustilanne

Tärppejä työskentelyyn

Big Room - Tehokkaampaa yhteistyötä
• Kutsu ideointiin mahdollisimman monialainen ryhmä. Mieti kuka voisi tuoda uutta ajattelua porukkaan.
• Mieti milloin on tehokkainta järjestää työpaja ja milloin vain työskennellä yhdessä.
• Esitä ratkaisusi tai haasteesi muille osallistujille.

Palvelumuotoilua – Asiakaslähtöistä ajattelua
• Mieti tarkkaan: kuka hyötyy ideastasi?
• Rakenna käyttäjästä profiili: kuvaa hänen elämäänsä / työtään. Millainen on hänen polkunsa?
• Miten ideasi vastaa käyttäjän toiveita ja haaveita?

Lean – Nopeasti sanoista tekoihin
• Aloita siitä, mitä sinulla jo on.
• Rakenna, piirrä tai esitä idean prototyyppi.
• Testaa ideasi aikaisessa vaiheessa ja kehitä eteenpäin.

Voit hyödyntää valmiita työpohjia vauhdittamaan ideointianne Väläyksessä. Pohjia voi käyttää kun projektia suunnitellaan, toteutetaan tai työstetään tiimissä. Huomaathan että Väläyksessä ja Sesamissa ei ole tulostusmahdollisuutta, joten tulosta A3-kokoiset työpohjat etukäteen mukaasi. Voit myös lähettää näitä tiimillesi pohdittavaksi jo ennakkoon.Lataa työpohjat tästä

Jaa kokemuksesi

Maksutonta palvelua vastaan valtion työntekijöitä kannustetaan jakamaan uuden työn malleja sosiaalisessa mediassakin. Otattehan siis inspiroivan ideoinnin päätteeksi vielä kuvan tiimistänne tai työtavastanne ja jakakaa kokemuksenne #senaattisesam.