Siirry sisältöön
Jari Sarjo.

Senaatin panostukset sisäilmaan tuovat tulosta

Senaatti-kiinteistöt käyttää tänä vuonna noin 400 miljoonaa euroa kiinteistöjen peruskorjauksiin, perusparannuksiin, uudisrakentamiseen ja vuosikorjauksiin.

Lisää inspiraatiota

Puolilähikuva Kiasman gallerioiden seinätilojen rappauksesta. Sivusta tuleva valo leikittele rappauspinnan kaarevilla kuvioilla.
Rakennuttaminen —

Kiasmakuvion synty – mestarirappaaja Hannu Ahonen muistelee

Kiasman galleriatilojen kaareva seinärappausten kuvio on rappaaja Hannun Ahosen käsialaa. Eläkkeellä oleva mestarirappaaja muistelee “kiasmakuvion” syntyä ja sitä, miten hän saattoi olla omalta osaltaan vaikuttamassa siihen, että suomalaiset saivat Steven…

Kiasman aula. Vasemmalla puolella kuvaa avautuu näkymä Kiasman punakattoiseen ravintolasaliin, oikealla puolella näkyy näyttelytiloihin vievä veistoksellinen ramppi ja valkoiseksi maalatut korkeat seinät ja kattoikkuna.
Rakennuttaminen —

Kiasman arkkitehtuuri leikkii vaatimattomuudella ja voimalla

Arkkitehti Timo Kiukkola tuntee Kiasman paremmin kuin omat taskunsa. Vuodesta 1993 Kiasman parissa työskennellyt arkkitehti kertoo, mikä tekee Kiasman galleriatilojen arkkitehtuurista jopa maailman mittakaavassa ainutlaatuista.

Kaksi henkilöä istuu nojatuoleissa ja keskustelee.
Yhteiset työympäristöt —

7 kysymystä yhteisistä työympäristöistä

Kun kaksi tai useampi virastoa laitetaan yhteen, mitä siitä tulee? Yhteinen työympäristö. Miksi niitä tehdään ja mitä hyötyä niistä on? Senaatti-kiinteistöjen asiakaspäällikkö Karin Hukkanen ja asiakkuusryhmän päällikkö Ari Loukkola vastaavat…

Upinniemen tuvan sisusta.
Puolustuskiinteistöt —

Näin Upinniemen kasarmirakennus uudistui – kuvat ennen ja jälkeen

Upinniemen Rannikkoprikaatin varuskunnassa valmistui ensimmäinen kasarmin peruskorjaus, jossa sovellettiin Puolustusvoimien uutta työ- ja oppimisympäristökonseptia. Varuskuntien koulutus- ja toimistotilat sekä varusmiesten uudet tuvat ovat käytännöllisiä ja viihtyisiä.

Kiasman julkisivu pohjoisesta kuvattuna. Kiasman selän kaareva muoto kehystää suurta ikkunajulkisivua, joka antaa Musiikkitalon suuntaan. Kaartuvan katoksen tumma, messinkinen sisäpinta luo kontrastin kauempana näkyvään, auringonpaisteessa valkoisena hehkuvaan Mannerheimintien myötäiseen merialumiinijulkisivuun.
Yhteiskuntavastuu —

Kiasman korjauksessa pilotoidaan modernin suojelua

Nykytaiteen museo Kiasma on yksi Senaatin arvokiinteistöistä ja vastuusuojelukohteista. Niin julkisivujen kuin sisätilojenkin korjauksissa tehdään ratkaisut alkuperäisen arkkitehtuurin ehdoilla.

Kolme henkilöä keskustelee yhteiskäyttötilassa.
Työympäristö ja työnteon tavat —

Näin syntyi 1 200 hengen uusi työyhteisö – 4 oppia muutoksesta

Johdonmukainen viestintä, turvallisuuden tunne ja aktiivinen keskustelu. Näihin keskityttiin, kun Puolustuskiinteistöt-hankkeen suunnittelu alkoi puolitoista vuotta sitten. Organisaatiomuutoksen johtaminen ja viestintä on kerännyt henkilöstöltä kiitosta.