Senaatin Sesam

Senaatin Sesam on valtion työntekijöille avoin fiksun työnteon ympäristö, joka avaa ovet uudenlaiselle työlle. Tarjoamme maksutta langattoman netin, kupposen kuumaa, lukittavan lokeron, sekä tilat monenlaiseen työskentelyyn. Tietoturvan vuoksi emme kuitenkaan voi tarjota tulostuspalveluita.

Tervetuloa työskentelemään monitilatoimistossa muiden valtionhallinnon työntekijöiden kanssa.

#senaattisesam

Rekisteröidy tästä!

Miksi Sesam?

Valtiolla tehdään töitä fiksusti ja vaikuttavasti, asiakkaan parhaaksi. Digitalisoituvassa ja entistä asiakaskeskeisemmässä maailmassa asiakkaiden tarpeet eivät noudata hallinnonalarajoja. Siksi me Senaatissa uskomme, että organisaatiorajat ylittävälle yhteistyölle tarvitaan uusia alustoja ja ympäristöjä. Tämän ajattelun tuloksena syntyi Sesam – yhteisöllinen työympäristö kaikille valtionhallinnon työntekijöille.

Sesam toimii myös kokeiluna, jonka kautta haetaan joustavampaa ja tehokkaampaa tapaa valtion kiinteistöjen käyttöön. Kenties jatkossa yhä useampi valtionhallinnon työympäristö on avoin kaikille valtiolla työskenteleville?

Tervetuloa tapaamaan valtionhallinnon kollegojasi!

Miten saavun Sesamiin?

Ilmoittaudu Sesam-työympäristön käyttäjäksi tällä lomakkeella. Etukäteen ilmoittautumalla näet päiväkohtaisen vapaiden paikkojen määrän Sesamissa ja saat paluuviestin, joka nopeuttaa asioimista aulassamme kun saavut Sesamiin.

Sesam sijaitsee osoitteessa Lintulahdenkuja 4 A. Meille pääsee kätevästi julkisilla kulkuneuvoilla, varattuja autopaikkoja ei ole.

Ilmoittaudu saapuessasi 1. kerroksen aulan tiskille, josta saat Sesam-vierailijakortin ja kulkuavaimen. Varaudu esittämään henkilöllisyystodistus ja organisaatiosi henkilökortti.

Saat myös Bluetooth-tägin, joka näyttää sijaintisi anonyymisti Sesamissa. Näin voit 5. kerroksen Sesam-aulan näytöltä nähdä kollegojesi ja vapaiden työpisteiden sijainnin pohjakartalla.

Sesam on avoinna arkisin klo 8.00 – 18.00. Talosta löytyy työpaikkaruokala 9. kerroksesta. Ruokala on auki klo 7.30 – 14.30 (aamiainen klo 7.30 – 9.30 ja lounas klo 10.30 – 13.30). Ympäristössä on myös paljon muita ruokapaikkoja.

Tutustu Sesamiin videolla

Väläys

Väläys on Sesamissa sijaitseva tiimityötila, joka inspiroi ideoimaan ja kehittämään uutta. Valtionhallinnon työntekijätiimit voivat varata tilan kolmeksi tunniksi kerrallaan. Väläys on ideatila, jossa mieli päästetään valloilleen ja tutustutaan erilaisiin työnteon tapoihin!

Huomioithan että palvelu on vain valtion työntekijöille, eikä esimerkiksi ulkopuolinen konsultti voi tulla fasilitoimaan ideointia. Tilaan ei voi varata tarjoiluja, mutta Café Sesamin kahviautomaatit ovat käytössänne.

Lue lisää

Sesamin tapahtumia valtion työntekijöille

Millaiseen tilaisuuteen sinä haluaisit osallistua, mistä kaipaat lisää tietoa tai ketä puhujaa kuulisit mielelläsi? Jaa ideasi täällä.

Yhteiset talon tavat Sesamissa

 • Olemme valmiita jeesimään

  Sesamissa on lupa kysyä! Autamme toisiamme, jotta kaikkien työ sujuu.

 • Annamme muille tilaa

  Pidetään työ liikkuvana eikä leiriydytä pitkiksi ajoiksi.

 • Muistamme talon tavat

  Eri tilat ovat erilaiseen työntekoon. Kunnioitetaan tilojen sääntöjä.

 • Jaamme ideoita

  Täällä kohtaavat ihmiset ympäri valtionhallintoa. Jaetaan parhaat käytännöt toisillemme.

 • Työskentelemme turvallisesti

  Huolehditaan siitä, että salainen tieto pysyy oikeissa käsissä.

 • Jaamme kokemuksemme

  Kehitetään yhdessä Sesamista inspiroivin ja fiksuin työympäristö. Jaetaan ajatukset: #senaattisesam

OSALLISTU KEHITTÄMISEEN

Uutta työympäristöä kehitetään edelleen, ja kaikki kiinnostuneet saavat kantaa kortensa kekoon.
Kiinnostaako työn tekemisen tulevaisuus? Tuo näkemyksesi esiin kaikille avoimessa Facebook-ryhmässä. Kysymyksiä ja kehitysehdotuksia voi lähettää palautelomakkeella.