Siirry sisältöön

Kiinteistökehityksellä luomme uusia mahdollisuuksia

Kehitämme ja kaavoitamme valtion omistamia kiinteistöjä ja maa-alueita myytäväksi.

Haluamme löytää yhdessä kumppaniemme kanssa uuden elämän kiinteistöille ja alueille, joille valtiolla ei enää ole käyttöä. Olemme onnistuneet, kun kiinteistö ympäristöineen on päässyt kehittymään uuteen arvoonsa uusien omistajien käsissä.

Uusi elämä kiinteistöille

”Tavoitteenamme on löytää valtion käytöstä vapautuneiden alueiden potentiaali ja uudet omistajat. Kehitämme kohteitamme yhdessä kaupunkien ja kuntien, valtion viranomaisten, palvelukumppaniemme sekä tietenkin asiakkaidemme kanssa. Olemme aktiivisesti mukana asemakaavan muutoksissa ja synnyttämässä alueille uusia käyttömahdollisuuksia. Kaupungistuminen ja kestävä kehitys vauhdittavat keskeisillä paikoilla sijaitsevien maa-alueiden muokkaamista monipuolisen asumisen, työpaikkojen ja palveluiden keskittymiksi. Meillä on vireillä useita isoja kaavahankkeita eri puolilla maata – ota yhteyttä ja tule tutustumaan!”

Marko Härkönen
Kiinteistökehitysryhmän päällikkö
Senaatti-kiinteistöt

Kiinteistömyynnit 2019

  • 102 kiinteistökauppaa
  • 107 MEUR

Espoo, Biologinkortteli

Senaatti-kiinteistöt tutkii Espoon Otaniemen keskustassa sijaitsevan ns. Biologinkorttelin kehittämismahdollisuuksia. Alueen nykyinen käyttö päättyy, kun Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy siirtyy uusiin tiloihin Otaniemessä 2020-luvun alkupuolella.

Lue lisää

Espoo, Kemistin kortteli

Otaniemen keskustaan, Aalto-yliopiston metroaseman läheisyydessä sijaitsevaan kortteliin on suunnitteilla monipuolisia käyttötarkoituksia mahdollistavaa täydennysrakentamista. Senaatti-kiinteistöt kehittää aluetta yhteistyössä Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n kanssa.

Lue lisää

Espoo, Kivimiehen alue

Kivimiehen alueella yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla merellinen ympäristö ja sijainti kahden metroaseman välissä ja Raide-Jokerin pysäkkien vieressä. Tällä hetkellä pääasiassa Aalto-yliopiston ja valtion toimintaa palvelevalle alueelle tavoitellaan 150 000 kerrosneliömetriä uudisrakentamista ja noin 3 000 uutta asukasta.

Lue lisää

Helsinki, Haapaniemenkatu

Helsingin keskusta-alue laajenee! Keskeisellä paikalla Sörnäisten Vilhonvuoressa on tarjolla iso tontti, jonka rakentamisoikeus ratkaistaan suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailulla 2019.

Lue lisää

Helsinki, Huopalahdenportti

Helsingin Ruskeasuolle on suunnitteilla uusi kantakaupunkimainen Huopalahdenportin asuinalue. Haemme tonteille ostajia vuonna 2019 avautuvalla tarjouskilpailulla.

Lue lisää

Helsinki, Kumpulanmäki

Senaatti-kiinteistöt, Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy ja Helsingin kaupunki järjestävät arkkitehtuurikutsukilpailun, jonka kohteena on Kumpulanmäen itään ja kaakkoon suuntautuva rinne. Kilpailualue rajautuu kampusrakennuksiin, Vallilanlaaksoon ja Kustaa Vaasan tiehen.

Lue lisää

Jokioinen

Senaatti-kiinteistöt on aloittanut vuodesta kahteen kestävän Jokioisten kartanon alueiden myynnin valmistelun. Alueet rakennuksineen on suojeltu ja niiden myyntiä yhtenä tai pienempinä kokonaisuuksina tutkitaan myynnin valmistelun yhteydessä. Myytäväät maa-alueet ovat noin 186 hehtaaria ja niillä sijaitsee useita rakennuksia.

Lue lisää

Rovaniemi, Koskenranta 3

Rovaniemen lääninhallituksen hienolla alueella Ounaskosken rannassa on tulossa myyntiin neljä tonttia. Tavoitteemme on uudistaa aluetta arvokas kokonaisuus säilyttäen.

Lue lisää

Tuusula, Rykmentinpuisto

Hyrylän historiaa henkivä Rykmentinpuisto kehittyy uudenlaiseksi kaupunginosaksi, kun Senaatti-kiinteistöt kehittää ja myy puolustusvoimien käytöstä poistuneen alueen tontit Tuusulassa. Tulevaisuudessa tässä uudessa kutsuvassa kyläkaupungissa asuu jopa 15 000 ihmistä.

Lue lisää

Turku, Pihlajaniemi

Pihlajaniemen uuden kaupunginosan suunnittelu on käynnissä. Pihlajaniemen alueella yhdistyvät ainutlaatuisella merellisyys ja saavutettavuus eri kulkumuodoin. Alueen keskeinen sijainti Turun kaupunkirakenteessa, luonnonympäristö sekä merenranta luovat hyvät edellytykset viihtyisän ja omaleimaisen asuinalueen toteuttamiselle. Aluetta suunnitellaan vähintään 5000 asukkaalle.

Lue lisää