Siirry sisältöön

Toimialajohtaja Riitta Juutilainen

Meidän on jatkuvasti kyseenalaistettava nykyisiä toimintatapojamme, koska tämän hetken ratkaisut eivät välttämättä ratkaise tulevaisuuden ongelmia.

Henkilöstön voimavarat, fiksut työympäristöt ja hyvä sisäilma ovat toimistot-toimialan johtajan Riitta Juutilaisen kiinnostuksen kohteena päivittäin. Pääkonttorissamme Helsingissä työskentelevä Juutilainen uskoo ennen kaikkea yhteistyöhön.

”Me Senaatissa pyrimme jatkuvasti järkevöittämään valtion tilankäyttöä, sillä mikään ei ole niin turhaa kuin lämmittää, jäähdyttää ja ilmastoida vajaakäyttöisiä tiloja. Valtion virastot ovatkin hyvää tahtia siirtymässä fiksuihin työympäristöihin, joissa työntekijöiden omat työhuoneet ja henkilökohtaiset kalusteet ovat vaihtuneet yhteiskäyttöisiin työpisteisiin.

Monitilaympäristössä työntekijät valitsevat työpisteen kulloisenkin tehtävänsä mukaan, mikä säästää sekä tilaa että kustannuksia.

Meidän senaattilaisten on oltava toiminnassamme laajasti vastuullisia, oli kyse sitten energian säästämisestä, saastuneiden maa-alueiden käsittelystä tai kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden kohteiden restauroimisesta.

Tällä hetkellä paneudumme erityisellä tarkkuudella sisäilmapulmiin. Senaatti on muun muassa luonut ensimmäisenä kiinteistöjen ennakoivan sisäolosuhdekatsastuksen. Lisäksi olemme ottaneet käyttöön antureita, jotka keräävät reaaliaikaista tietoa rakennusten sisäolosuhteista.

Senaatin tärkein voimavara on henkilöstömme. Omassa työssäni pyrin varmistamaan, että ajoittain hyvinkin kuormittavaa tietotyötä tekevät asiantuntijamme pystyvät kiireenkin keskellä tukeutumaan toisiinsa. Yksin ei pärjää kukaan. Vaikka meillä on täällä toimivat virtuaalineuvottelujen ja tiedonhallinnan järjestelmät, uskon kuitenkin keskustelemiseen ja vuorovaikutukseen kasvokkain. Epäselvyydet ja väärinkäsitykset vähenevät aina, kun ihmiset pääsevät juttusille toistensa kanssa.

Pahin uhkakuva meille senaattilaisille olisi todeta, että nyt olemme jo hyvällä tolalla ja ongelmiin on löydetty pysyvästi parhaat ratkaisut. Yhteiskunta muuttuu jatkuvasti, ja samoin muuttuvat asiakkaidemme tarpeet, prosessit ja ympäristövaatimukset.