Siirry sisältöön

Kiinteistöpäällikkö Mikael Nieminen

Eettisyys tarkoittaa meillä myös sitä, että ketään ei suosita. Hankkeet pyritään kilpailuttamaan järkevällä ja veronmaksajia hyödyttävällä tavalla.

Talousrikollisuus, työturvallisuus, jätteiden lajittelu rakennusmailla. Siinä muutamia vastuita, joita kiinteistöpäällikkömme Mikael Nieminen hoitaa Kouvolan seudulla. Lisäksi hänen hyppysissään on Vekarajärven Karjalan prikaatin ja Utin jääkärirykmentin ylläpidon laadunvalvonta.

”Asenne työturvallisuuteen on konkreettinen esimerkki siitä, miten yhteiskuntavastuu toteutuu ja muuttuu hyväksi rutiiniksi meillä Senaatissa. Työmailla liikutaan kypärät ja muut turvavarusteet päällä.

Sama asennemuutos näkyy nyt myös talousrikoksiin suhtautumisessa: urakoitsijat ovat tajunneet, että epäselvyyksien tutkiminen ja valvonta rakennustyömailla on kaikkien hyväksi. Me haluamme toimia rehellisten yritysten kanssa.

Itse hoidan työmaatarkastuksia ja vastaan, että tarjouspyynnöissä ja sopimuksissa on aina mukana Senaatin ehdot – ja sanktiot niiden noudattamatta jättämisestä. Joskus urakoitsijoita toki harmittavat ylimääräiset paperityöt tai vaikkapa 500 euron sakot työntekijältä puuttuneesta kuvallisesta henkilökortista. Tavoitteemme kyllä on, että sakkoja ei tarvitsisi antaa – eli hommat olisivat kunnossa.

Aina kun sopimus ylittää 10 000 euron rajan, haen yhteistyökumppaneillemme veronumeron. Jos firmalla on jotain selvityksen alla, saamme siitä oitis tiedon ja tarvittaessa autamme. Punaisella olevan firman kanssa emme voi yhteistyötä tehdä.

Eettisyys tarkoittaa meillä myös sitä, että ketään ei suosita. Hankkeet pyritään kilpailuttamaan järkevällä ja veronmaksajia hyödyttävällä tavalla. Myös hankkeiden kaikki asiakirjat ovat julkisia, joskus tosin kumppani saattaa pyytää pitämään jonkin hintatiedon salassa.

Se, että vastuuasiat ovat niin hyvissä kantimissa Senaatissa, johtuu osittain myös siitä, että meillä osaamista testataan tentein. Suorituksen pitää yleensä olla virheetön. Tentti toistetaan niin monta kertaa, kunnes asiat osataan eli oppiminen on taattu.”