Siirry sisältöön

Rakennuttajapäällikkö Marita Rovamo

Yhteiskuntavastuuajattelu on niin sisään rakentunut kaikkeen tekemiseemme, ettei minun tule ajateltua sitä erikseen. Se on arjen tekoja.

Energiatehokkuutta ja ajokilometrien sijasta videokokouksia. Rakennuttajapäällikkö Marita Rovamo vastaa asiakkaidemme työympäristöratkaisusta Haapajärveltä Käsivarren Lappiin. Lisäksi hän visioi tulevaisuuden kaupunkisuunnittelua.

On tärkeää, että valtion kaikki 70 000 ihmistä pystyvät tekemään työtään turvallisissa ja terveellisissä tiloissa. Kun työympäristö on kunnossa, ihmiset myös saavat enemmän aikaan.

Olen mukana muun muassa Sisäilman nollatoleranssi -ryhmässä, jossa käymme läpi asiakkaidemme kokemuksia ja kehitämme yhteistyötä. Sitten kun sisäilmaongelmien tulos on nolla, olemme maalissa.

Luomme myös uusia työnteon tapoja. Kun samoihin tiloihin tulee eri virastoja ja vaikkapa yhteinen asiakaspalvelu, syntyy uudenlaista yhteisöllisyyttä ja turhat siilot rikkoutuvat. Tehostaessamme tilojen käyttöä rakentamista tarvitaan vähemmän. Myös energiankulutus pienenee. Meillä on joka vuosi samat energiansäästötavoitteet: energiankulutus laskee joka vuosi.

Käytämme tosi paljon sähköisiä viestimiä, sillä täällä pohjoisessa työmatkoihin kuluu aikaa ja autokilometrejä. Oulusta on sama matka Kilpisjärvelle kuin Helsinkiin. Tosin Helsinkiin pääsee tunnissa, Kilpisjärvelle menee päivä. Istunkin päivittäin videokokouksissa. Järjestelmät ovat niin hyvät, että tuntuu kuin olisimme kaikki samassa tilassa.

Sähköiset järjestelmät eivät kuitenkaan korvaa kaikkea vuorovaikutusta. On edelleen myös tärkeää nähdä kasvotusten. Asioiden yhdessä ratkomisesta pulppuaa suurin mielihyvä. Tykkään tästä työstä kuin hullu puurosta!”