Siirry sisältöön

Kiinteistöassistentti Elina Töykkälä

Kiinteistönomistajana meidän pitää tuntea kohteidemme jäteasiat.  Omassa toiminnassamme pyrimme paperittomuuteen.

Selkeät kierrätyspisteet ja pyrkimys paperittomuuteen. Kiinteistöassistentti Elina Töykkälä kerää tiedot 76 kiinteistömme jätteistä ja niiden loppusijoituksesta Länsi-Suomen alueella. Pyrkimys on vähentää ympäristönkuormitusta.

”Minulla on hyvin suora ja konkreettinen suhde yhteiskuntavastuuseen. Kiinteistönomistajana meidän pitää tuntea kohteidemme jäteasiat. Kerään Länsi-Suomessa alueemme kaikkien 76 kiinteistön jäteraportoinnit ja kokoan ne osaksi koko maan tietoja.

Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että etsin tiedot siitä, mitä jätteitä kiinteistöistämme on haettu: bio- ja sekajätettä, paperia, pahvia, lasia, loisteputkia, metallia… Lisäksi raportoin, kuka vastaa kuljetuksista ja mihin jätteet on toimitettu. Näin saamme jätehuollostamme niin luotettavaa tietoa kuin mahdollista. Oleellista on jätteiden määrä, sillä sitä vertaillaan huoneistoneliöihin.

Kiinteistöjemme jätemäärä on pysytellyt vuosittain aika samalla tasolla, mutta rakennusten välillä on toki eroja. Esimerkiksi kun kartanomuseossa ei asuta, sieltä haetaan vain pientä polttokelpoista jätettä silloin tällöin. Ympäri vuorokauden käytössä oleva vankila puolestaan tuottaa jatkuvasti monenlaista jätettä.

Meidän omassa toimistossamme on selkeät kierrätyspisteet ja pyrimme paperittomuuteen. Pelkästään monitilaympäristö on ajanut meitä luontevasti sitä kohti. Lisäksi olemme pikkuhiljaa siirtymässä sähköiseen allekirjoitukseen. Tulevaisuuden toiveena on, että paperit ja sopimusmapit jäävät historiaan ja kaikki on arkistoitu sähköisesti.”