Siirry sisältöön

Työympäristöt

Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon kumppani uusien työnteon tapoja tukevien ja edistävien työympäristöjen kehittämisessä. Asiakkaiden työympäristöratkaisuissa huomioidaan fyysisen työympäristön lisäksi myös digitaalinen ja sosiaalinen ulottuvuus.

Valtion toimitilojen suunnittelua ohjaa valtion toimitilastrategian linjaukset.

Valtiolla on

71 200 työntekijää
56 800 työntekijää toimistoissa
38 600 kotona etänä koronapandemian aikana
24 600 työntekijää monitilaympäristössä
43 % toimistossa työskentelevistä on monitilaympäristössä
15 500 työntekijää nimeämättömissä työpisteissä
27 % toimistoissa työskentelevistä on mobiileja
1 350 työntekijää yhteiskäyttöisissä tiloissa
2 % toimistoissa työskentelevistä toimii yhteisissä työympäristöissä (co-working)

Uusilla työnteon tavoilla ja niitä tukevilla työympäristöillä tuetaan tietotyön suorituskykyä ja tavoitellaan säästöjä valtion toimitilakustannuksissa.  Uudenlaiset työympäristöt ovat myös ympäristön kannalta järkevä valinta.

Uudistuva työ edellyttää yhteistyötä tukevia työympäristöjä, joissa on tiloja sekä tiimityölle että keskittymistä vaativille tehtäville. Nykyaikaiset työtilat lisäävät henkilöstön hyvinvointia, takaavat kansalaisille parempia palveluita ja alentavat toimitilakustannuksia.

Erityisesti yhteiskäyttöiset työympärisöt eri virastojen kesken ovat seuraava evoluutio työympäristöjen kehityksessä.

Olemme kehittäneet pitkälle tuotteistettuja työvälineitä asiakkaiden työympäristöjen tehostamiseen ja uudistustarpeisiin. Lähestymistapa on ratkaisukeskeinen ja asiantuntijapalveluihimme kuuluu työympäristökehittämisen ohella myös tuki organisaatiolle muutoksen läpiviemiseksi ja tietotyön suorituskyvyn kehittämiseksi.

Senaatin työympäristö- ja toimitilaratkaisuissa korostuvat paitsi tilojen toimivuus myös vastuullisuus, hyvät sisäolosuhteet ja turvallisuus.

 

Give feedback