Siirry sisältöön

Puolustuskiinteistöt pähkinänkuoressa

Puolustuskiinteistöt on puolustushallinnon strateginen kumppani. Vastaamme puolustushallinnon kiinteistöistä, niiden ylläpidosta ja palveluiden järjestämisestä kaikissa turvallisuustilanteissa. Valmius, varautuminen ja vastuullisuus ovat kaiken toimintamme keskiössä.

Teemme tilaa tulevaisuudelle ja turvallisuudelle.

Tutustu organisaatioomme

Puolustushallinnon tukena

Puolustuskiinteistöt

Puolustushallinnon strateginen kumppani

Puolustuskiinteistöt liikelaitos aloitti toimintansa 1.1.2021 Senaatti-kiinteistöjen tytärliikelaitoksena. Uudistuksen tavoitteena on yksinkertaistaa kumppanuusrakennetta puolustushallinnon kanssa ja mahdollistaa syvempi, strateginen kumppanuus. Puolustuskiinteistöihin keskitettiin puolustushallintoa palvelevat toiminnot ja palvelut Senaatti-kiinteistöistä ja Puolustushallinnon Rakennuslaitoksesta.

Pitkällä tähtäimellä saavutetaan kustannussäästöjä ja hillitään kustannusten nousua ennakoivalla kiinteistönhoidolla ja kustannustehokkailla yhteisillä tuki- ja konsernipalveluilla. Keskeisessä asemassa on häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin varautuminen.

Ympäristövastuu Puolustuskiinteistöissä

Puolustuskiinteistöjen toiminnasta aiheutuvia ympäristövaikutuksia hallitaan ISO 14001 -standardiin perustuvan ympäristöjärjestelmän avulla. Ympäristöjärjestelmää sovelletaan kiinteistöjen hallinnointiin, ylläpitoon, rakennuttamiseen ja vuokraukseen sekä niihin liittyviin palveluihin ja tukitoimintoihin.

Huomioimme toimintamme ympäristönäkökohdat ja tähtäämme toiminnan jatkuvaan parantamiseen. Järjestelmällinen toiminta varmistaa lisäksi henkilöstön osaamisen, riskien ennakoinnin ja hallinnan, oikean toiminnan häiriötilanteissa sekä suorituskyvyn säännöllisen mittaamisen ja raportoinnin.

Puolustuskiinteistöjen toiminnan perustumista yhteiskuntavastuullisuuteen ohjaa Senaatti-konsernin Yhteiskuntavastuupolitiikka.

Tutustu uusimpaan yhteiskuntavastuuraporttiimme.

Anna palautetta