Siirry sisältöön

Kuopio

Senaatin Asema-alueet Oy:llä on kehitettävinä alueina vanha konepajan kiinteistö. Alueella on sijainnut aikaisemmin myös muun muassa Kuopion vanha rautatieasema. Kuopion Itkonniemi - Vanha-Asema osayleiskaava on tullut voimaan 2020.

Tiedote, julkaistu: 23.5.2024

Kuopion konepajan alue myynnissä – monia mahdollisuuksia tarjoava historiallinen kohde

Senaatin Asema-alueet Oy myy tarjousten perusteella Kuopion konepajan alueen osoitteessa Pohjolankatu 1. Alueella vireillä oleva asemakaavan muutos mahdollistaa ympäristön muuttumisen esimerkiksi asuin-, liike- ja toimistorakennusten alueeksi.

Myynti-ilmoitus: Kuopion konepajarakennus

Diplomityö: Kuopion Konepaja – menetelmiä vaihtoehtoisten tulevaisuuksien määrittelyyn

Diplomityössä Konepajan tulevaisuuden selvittäminen ja menetelmien kehittäminen kulkevat rinnakkain. Työssä sovelletaan sekä käyttötarkoituksen valintaan kehitettyjä menetelmiä että tulevaisuuden tutkimuksen puolella käytettyä tulevaisuustaulukkomenetelmää. Selvityksen lopputuloksena Konepaja-rakennukselle kehitetään kolme erilaista skenaariotarinaa nykyhetkestä vuoteen 2050. Vaihtoehtoiset skenaariot osoittavat, että Konepaja on rakennuksena muuntautumiskykyinen ja rakennuksella voi olla yhden tulevaisuuden sijaan edessään vielä useita erilaisia käyttötarkoituksia.

Lue lisää ja tutustu diplomityöhön

Sijainti ja lähiympäristö

Konepajan kiinteistö sijaitsee noin kilometrin päässä Kuopion rautatieasemasta, radan pohjoispuolella Männistön sekä Linnanpellon asuinalueen läheisyydessä. Alueella on aikaisemmin sijainnut Kuopion ensimmäinen rautatieasema.

Lähietäisyydellä:

  • Kuopion venesatama 450 m
  • rautatieasema 910 m
  • Kuopion tori 1,2 km
  • Lapland Hotels Kuopio 1,1 km

Asfalttikentistä kukoistukseen – asemanseutujen uudistuminen etenee ympäri Suomea

Rautatieasemat ovat monen paikkakunnan ydin, mutta niiden ympäristöt ovat jääneet usein omiin oloihinsa. Nyt tilanne on muuttumassa. Senaatin Asema-alueiden Elias Rainio ja Janne Marttinen kertovat, miten asemaseutuja kurotaan toimivaksi, viihtyisäksi ja kestäväksi osaksi ympäröivää kaupunkia.

Lue koko artikkeli

Yhteystiedot

Anna palautetta