Siirry sisältöön
VR 20130925 Kokkolan rautatieasema, Kokkola

Asema-alueita 22 paikkakunnalla eri puolella Suomea

Paikkakunnat

Kehitystoimet ovat joillakin paikkakunnilla käynnissä ja osin pitkälläkin. Esimerkiksi Oulun asema-alueen kehityshankkeen valmistelutyötä on tehty yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa jo pitkään. Muita esimerkkejä käynnissä olevista kehityshankkeista ovat muun muassa Kirkkonummi, Espoon Kauklahti, Riihimäki ja Seinäjoki.

Meneillään olevat kehityshankkeet jatkuvat saumattomasti, ja uusia käynnistetään, kun kunkin kaupungin tai kunnan kanssa on saatu yhteiset tavoitteet ja hankkeen aikataulut määriteltyä. Valmisteleva työ ja suunnittelu on tehtävä huolella, jotta huomioidaan kunkin alueen pitkän tähtäimen kehitys.

Hanko

Hangon rautatieaseman alueelle, Suomen rautatieverkon eteläisimmälle liikennepaikalle, suunnitellaan yhteistyössä Hangon kaupungin kanssa täydennysrakentamista sekä kaupallisia palveluita. Kaavaehdotuksen laadinta on käynnissä rautatieaseman alueella sekä sen lähiympäristössä.

Lue lisää

Iisalmi

Kehitettävänä alueena Iisalmessa on asema-alueen kiinteistö (2,03 ha), johon kuuluvat vanha tavara-aseman rakennus sekä asemarakennus.

Lue lisää

Järvenpää

Järvenpään asema on merkittävä kauko-ja lähiliikenteen risteysasema, joka sijaitsee vain noin 30 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta. Matka lentoasemalle kestää myös vain 20 minuuttia. Senaatin Asema-alueilla on kehitettävänä kohteena aseman kiinteistö (1,22 ha) radan länsipuolella.

Lue lisää

Karjaa

Karjaan aseman alueella on Senaatin Asema-alueet Oy:llä kehitettävänä yhteensä 3,86 hehtaaria alueita radan pohjois- ja eteläpuolella.

Lue lisää

Kauklahti

Espoonjoen jokilaaksossa oleva Kauklahden rautatieasema ympäristöineen uudistuu, kun Lasihytin teollisuusalueelle mahdollistetaan uutta asumista.

Lue lisää

Kauniainen

Kauniaisten asema on merkittävä työmatkaliikenteen solmukohta, joka sijaitsee vain 13 kilometrin päässä Helsingin päärautatieasemalta. Senaatin Asema-alueet Oy:llä on kehitettävinä alueina asemarakennuksen kiinteistö sekä liityntäpysäköintialue radan pohjoispuolella.

Lue lisää

Kemi

Kehitettävänä kiinteistönä Senaatin Asema-alueilla on 2,67 hehtaarin kaavoittamaton alue junaradan länsipuolella. Kiinteistöön kuuluu asemarakennus sekä vanha tavarasuoja ja logistiikkarakennus.

Lue lisää

Kirkkonummi

Asema-alueen eteläpuolella, keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitseva Munkinmäenpuisto tarjoaa hyviä kehitysmahdollisuuksia.

Lue lisää

Kokkola

Rautatieaseman alue Kokkolassa on merkittävä rahtiliikenteen kulkupaikka kasvavan matkustajaliikenteen ohessa. Senaatin Asema-alueet Oy:llä on kehitettävänä yhdessä kaupungin kanssa asemarakennuksen kiinteistö sekä radan eteläpuolella, Kosilan alueella, sijaitseva kiinteistö.

Lue lisää

Kotka

Palotorninvuoren ja Kotkantien sillan väliselle alueelle halutaan muodostaa tulevaisuudessa uusia korttelialueita. Bulevardimaiseksi sisääntulotieksi kehittyvä Satamakatu luo kehittämiselle uusia mahdollisuuksia asumisen, palveluiden, kaupan ja työpaikkojen alueena.

Lue lisää

Kuopio

Senaatin Asema-alueet Oy:llä on kehitettävinä alueina vanha konepajan kiinteistö. Alueella on sijainnut aikaisemmin myös muun muassa Kuopion vanha rautatieasema. Kuopion Itkonniemi - Vanha-Asema osayleiskaavaluonnos on julkaistu nähtäville.

Lue lisää

Lahti

Senaatin Asema-alueet Oy:llä on kehitettävänä Lahdessa asemarakennuksen länsipuolella sijaitseva vanha tavararatapihan alue.

Lue lisää

Malmi

Malmin nykyinen keskusta tulee kehittymään tulevaisuudessa ja samalla Malmin asema sekä sen palvelut, sillä Malmi on Helsingin uudessa yleiskaavassa yksi kolmesta kantakaupungin ulkopuolisesta suuresta liike- ja palve­lukeskusta-alueesta. Tämän myötä alueen kehittyessä asemanseudun kaupallinen kysyntä tulee kasvamaan merkit­tävästi.

Lue lisää
VR 20130923 Oulun rautatieasema, Oulu

Oulu

Tulevaisuus tehdään Oulussa, Suomen nopeimmin kasvavassa kaupungissa! Oulun asemanseudusta kehitetään liikenteen, tapahtumien, palvelujen ja asumisen keskus, joka yhdistää perinteisen ruutukaavakeskustan sekä kehittyvän Raksilan alueen luontevasti toisiinsa.

Lue lisää

Pori

Matkakeskuksen yhteydessä sijaitsevan rautatieaseman lisäksi kehitettävänä on vanha tavara-aseman alue, Ratapihantien alue sekä pohjoisessa sijaitseva veturitallialue.

Lue lisää

Riihimäki

Riihimäen aseman alue sekä pohjoinen ratapiha ovat merkittävässä roolissa kaupungin kehittyessä radan ympäristöön. Rata-alueen ympäristön kehittämisen tavoitteena on keskustan alueen tiivistäminen, liikenneyhteyksien parantaminen sekä kulttuuripalveluiden ja virkistysalueiden yhdistäminen. Asemanseutua korostetaan keskustan sydämenä suurien liikennevirtojen sekä palveluiden läheisyydessä.

Lue lisää

Rovaniemi

Senaatin Asema-alueet Oy:llä on kehitettävinä alueina aseman kiinteistö sekä asemarakennuksen länsipuolella sijaitsevat huoltorakennusten kiinteistöt. Rautatieasema on tärkeä kauttakulkupaikka nopeasti kasvavalle ulkomaan-ja kotimaan matkailuliikenteelle. Aseman alue on myös merkittävä liityntäliikenteen solmukohta koko Lapin alueelle.

Lue lisää

Seinäjoki

Asema-alue keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa. Asemaseudun kehittämisellä tavoitellaan tiiviimpää ja monitoimintaista urbaania kaupunkirakennetta.

Lue lisää

Vaasa

Vaasassa kehitettävinä kiinteistöinä on tavara-aseman alue (5,61 ha) sekä vieressä sijaitseva varastoalue (1,77 ha).

Lue lisää

Ylivieska

Kehitettävinä alueina Senaatin Asema-alueet Oy:llä on junaradan länsipuolella asema-alueen ja linja-autoaseman kiinteistöt sekä radan itäpuolella tavara-aseman kiinteistö.

Lue lisää