Siirry sisältöön

Asema-alueita 21 paikkakunnalla eri puolella Suomea

Paikkakunnat

Kehitystoimet ovat monella paikkakunnilla käynnissä ja osin pitkälläkin. Esimerkkejä käynnissä olevista kehityshankkeista ovat mm. Espoon Kauklahti, Kauniainen, Kuopio, Lappeenranta, Pori, Seinäjoki ja Vaasa.

Meneillään olevat kehityshankkeet jatkuvat saumattomasti, ja uusia käynnistetään, kun kunkin kaupungin tai kunnan kanssa on saatu yhteiset tavoitteet ja hankkeen aikataulut määriteltyä. Valmisteleva työ ja suunnittelu on tehtävä huolella, jotta huomioidaan kunkin alueen pitkän tähtäimen kehitys.

Iisalmi

Kehitettävänä alueena Iisalmessa on asema-alueen kiinteistö, johon kuuluvat vanha tavara-aseman rakennus sekä asemarakennus.

Tutustu Iisalmen asema-alueeseen

Järvenpää

Järvenpään asema on merkittävä kauko-ja lähiliikenteen risteysasema, joka sijaitsee vain noin 30 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta. Matka lentoasemalle kestää myös vain 20 minuuttia. Senaatin Asema-alueilla on kehitettävänä kohteena kiinteistö radan länsipuolella.

Tutustu Järvenpään asema-alueeseen

Senaatin Asema-alueet Oy

Kauklahti

Espoonjoen jokilaaksossa oleva Kauklahden rautatieasema ympäristöineen uudistuu, kun Lasihytin teollisuusalueelle mahdollistetaan uutta asumista.

Tutustu Kauklahden asema-alueeseen

Kauniainen

Kauniaisten asema on merkittävä työmatkaliikenteen solmukohta, joka sijaitsee vain 13 kilometrin päässä Helsingin päärautatieasemalta. Senaatin Asema-alueet Oy:llä on kehitettävänä alueina asemarakennuksen kiinteistö.

Tutustu Kauniaisten asema-alueeseen

Kemi

Kehitettävänä kiinteistönä Senaatin Asema-alueilla on kaavoittamaton alue junaradan länsipuolella. Kiinteistöön kuuluu asemarakennus sekä vanha tavarasuoja ja logistiikkarakennus.

Tutustu Kemin asema-alueeseen

Kirkkonummi

Asema-alueen eteläpuolella, keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitseva Munkinmäenpuisto tarjoaa hyviä kehitysmahdollisuuksia.

Tutustu Kirkkonummen asema-alueeseen

Kokkola

Rautatieaseman alue Kokkolassa on merkittävä rahtiliikenteen kulkupaikka kasvavan matkustajaliikenteen ohessa. Senaatin Asema-alueet Oy:llä on kehitettävänä Kosilan alueella sijaitseva kiinteistö.

Tutustu Kokkolan asema-alueeseen

Kotka

Palotorninvuoren ja Kotkantien sillan väliselle alueelle halutaan muodostaa tulevaisuudessa uusia korttelialueita. Bulevardimaiseksi sisääntulotieksi kehittyvä Satamakatu luo kehittämiselle uusia mahdollisuuksia asumisen, palveluiden, kaupan ja työpaikkojen alueena.

Tutustu Kotkan asema-alueeseen

Kuopio

Senaatin Asema-alueet Oy:llä on kehitettävinä alueina vanha konepajan kiinteistö. Alueella on sijainnut aikaisemmin myös muun muassa Kuopion vanha rautatieasema. Kuopion Itkonniemi - Vanha-Asema osayleiskaavaluonnos on julkaistu nähtäville.

Tutustu Kuopion asema-alueeseen

Lahti

Senaatin Asema-alueet Oy:llä on kehitettävänä Lahdessa asemarakennuksen länsipuolella sijaitseva vanha tavararatapihan alue.

Tutustu Lahden asema-alueeseen

Lappeenranta

Lappeenrannassa kehitettäviä alueita Senaatin Asema-alueet Oy:llä on entinen huolinta-alue, tavara-asema-alue sekä aseman alue. Lisäksi omistuksessa on asemarakennuksen vieressä sijaitseva liityntäpysäköintialue.

Tutustu Lappeenrannan asema-alueeseen

Malmi

Malmin nykyinen keskusta tulee kehittymään tulevaisuudessa ja samalla Malmin asema sekä sen palvelut, sillä Malmi on Helsingin uudessa yleiskaavassa yksi kolmesta kantakaupungin ulkopuolisesta suuresta liike- ja palve­lukeskusta-alueesta. Tämän myötä alueen kehittyessä asemanseudun kaupallinen kysyntä tulee kasvamaan merkit­tävästi.

Tutustu Malmin asema-alueeseen

Oulu

Tulevaisuus tehdään Oulussa, Suomen nopeimmin kasvavassa kaupungissa! Oulun asemanseudusta kehitetään liikenteen, tapahtumien, palvelujen ja asumisen keskus, joka yhdistää perinteisen ruutukaavakeskustan sekä kehittyvän Raksilan alueen luontevasti toisiinsa.

Tutustu Oulun asema-alueeseen

Pori

Matkakeskuksen yhteydessä sijaitsevan rautatieaseman lisäksi kehitettävänä on vanha tavara-aseman alue, Ratapihantien alue sekä pohjoisessa sijaitseva veturitallialue.

Tutustu Porin asema-alueeseen

Riihimäki

Riihimäen aseman alue sekä pohjoinen ratapiha ovat merkittävässä roolissa kaupungin kehittyessä radan ympäristöön. Rata-alueen ympäristön kehittämisen tavoitteena on keskustan alueen tiivistäminen, liikenneyhteyksien parantaminen sekä kulttuuripalveluiden ja virkistysalueiden yhdistäminen. Asemanseutua korostetaan keskustan sydämenä suurien liikennevirtojen sekä palveluiden läheisyydessä.

Tutustu Riihimäen asema-alueeseen

Rovaniemi

Senaatin Asema-alueet Oy:llä on kehitettävinä alueina aseman kiinteistö sekä asemarakennuksen länsipuolella sijaitsevat huoltorakennusten kiinteistöt. Rautatieasema on tärkeä kauttakulkupaikka nopeasti kasvavalle ulkomaan-ja kotimaan matkailuliikenteelle. Aseman alue on myös merkittävä liityntäliikenteen solmukohta koko Lapin alueelle.

Tutustu Rovaniemen asema-alueeseen

Seinäjoki

Asema-alue keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa. Asemaseudun kehittämisellä tavoitellaan tiiviimpää ja monitoimintaista urbaania kaupunkirakennetta.

Tutustu Seinäjoen asema-alueeseen

Vaasa

Vaasassa kehitettävinä kiinteistöinä on tavara-aseman alue sekä vieressä sijaitseva varastoalue.

Tutustu Vaasan asema-alueeseen

Ylivieska

Kehitettävinä alueina Senaatin Asema-alueet Oy:llä on junaradan länsipuolella asema-alueen ja linja-autoaseman kiinteistöt sekä radan itäpuolella tavara-aseman kiinteistö.

Tutustu Ylivieskan asema-alueeseen
Anna palautetta