Siirry sisältöön

Seinäjoki

Asema-alue keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa. Asemaseudun kehittämisellä tavoitellaan tiiviimpää ja monitoimintaista urbaania kaupunkirakennetta.

Aseman keskustakortteleiden kaavaluonnos

Asemanseutu kehittyy vetovoimaisemmaksi

Lähtökohtana asema-alueen kehittämiselle on ollut keskusta- ja asema-alueen tiivistäminen sekä toiminnallisuuden parantaminen. Tulevaisuudessa alue voisi toimia liikenteen ja logistiikan, asumisen, palveluiden ja osaamisintensiivisen yritystoiminnan kehittämisalustana.

Vuonna 2018 valmistunut asema-alueen yleissuunnitelma palvelee laadittavana olevaa ydinkeskustan yleiskaavoitusta ja alueen tulevaa asemakaavoitusta. Suunnitelma on maankäytön, liikenteen, liikkumisen ja yleisten alueiden yleissuunnitelma.

Tavoitteena on saavuttaa laadukas ja vetovoimainen asemanseutu, joka erottuu kansallisesti. Alueella tulee olemaan asumista ja yritystoimintaa, luoden viihtyisyyttä ja elävyyttä Seinäjoen kaupunkikeskustaan.

Pajuluoman alueen kunnostamisselvitys käynnissä

Seinäjoella sijaitseva Pajuluoma-joki on Seinäjoki-joen sivuhaara. Pajuluoman kunnostamisselvityksen tavoitteena on selvittää vesistön nykytila, jotta voidaan päättää mahdollisesta kunnostustarpeesta, -tavasta ja sen laajuudesta.

Seinäjoen Pajuluoman pohjasedimentin tilaa selvittävissä tutkimuksissa on todettu haitta-aineita. Selvitysten perusteella on arvioitu, että haitta-aineita on kulkeutunut Pajuluomaan ainakin Seinäjoen ratapihan alueen vanhoista toiminnoista. Alueella on sijainnut öljysäiliöitä, tankkauspaikkoja sekä vanha ”kaasutehdas” eli rakennus, jossa on tuotettu karbidikaasua. ”Kaasutehtaan” rakennus ja maapäälliset öljysäilöt on purettu noin kymmenen vuotta sitten ja samassa yhteydessä alueella tehtiin mittavia maaperän puhdistustöitä.

Käynnissä olevaa kunnostamisselvitystä tehdään yhteistyössä Väyläviraston kanssa ja hanketta voit seurata Väyläviraston verkkosivuilla.

Pysäköinti asema-alueella on muuttunut

Senaatin Asema-alueet Oy keskittää asema-alueen parkkipaikkojen vuokrauksen yhdelle taholle ja pysäköintioperaattoriksi on valittu Finnpark Oy. Jatkossa alueella huomioidaan paremmin autoilijoiden pysäköintitarpeet ja mahdollistetaan lyhyt- sekä pitkäaikaiset sopimuspysäköinnit. Samalla yhtenäistetään autopaikkojen vuokrat vastaamaan alueen yleistä vuokratasoa.

Pysäköinti asema-alueelle tapahtuu Moovy sovellusta käyttämällä. Ohjeet sovelluksen lataukseen ja yhteystiedot asiakaspalveluun löydät Moovyn verkkosivuilta tästä.

Sijainti ja lähiympäristö

Joukkoliikenteellä ja henkilöautoilla helposti saavutettavissa oleva Seinäjoen asema-alue sijaitsee keskustan välittömässä läheisyydessä.

 

Lähietäisyydellä:

  • Seinäjoen Kauppatori 450 m
  • Original Sokos Hotel Vaakuna ja Lakeus 500 m
  • Torikeskus Kauppakeskus 500 m
  • Pääkirjasto 800 m
  • Seinäjoen ammattikorkeakoulu 2 km
  • Duudsonit Activity Park 2 km
  • Huhtalan sairaala 2,6 km

Anna palautetta