Siirry sisältöön

Kotka, Uusi Satamakadun makasiinialue

Palotorninvuoren ja Kotkantien sillan väliselle alueelle halutaan muodostaa tulevaisuudessa uusia korttelialueita. Bulevardimaiseksi sisääntulotieksi kehittyvä Satamakatu luo kehittämiselle uusia mahdollisuuksia asumisen, palveluiden, kaupan ja työpaikkojen alueena.

Seuraa sisääntulotien asemakaavoituksen etenemistä

Nyt myynnissä asuinkerrostalokortteli

Senaatin Asema-alueet Oy myy neuvottelutarjousten perusteella Kotkansaaressa sijaitsevan n. 4400 m2:n rakentamattoman määräalan tulevasta asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueesta. Ostaja voi tarjota korttelista myös yksittäisiä tontteja.

Lue lisää kohteen myynti-ilmoituksesta

Kotkan keskusta uudistuu ja täydentyy uusilla rakentamisen paikoilla, jotka mahdollistavat elinvoimaisen keskustan sekä merellisiä asuinpaikkoja. Nykyinen Satamakatu on kaupungin läpi kulkeva pääkatu, joka johtaa Kotkan Kantasatamaan. Kotkansaaren sisääntuloteiden yleissuunnitelman mukaisesti Satamakatu linjataan uudelleen ydinkeskustan pohjoispuolelle radan varrelle. Uuden Satamakadun kautta tulee tulevaisuudessa kulkemaan merkittävä osa Kotkansaarelle tulevasta liikenteestä.

Muuttuneen sisääntulotien myötä muodostuu uuden ja vanhan Satamakadun väliin uusia rakennettavia alueita. Suunnittelualue on pääosin vanhaa rata-aluetta, jolla on ollut myös makasiinirakennuksia. Korttelialue on näkyvällä paikalla Kotkan keskustan alueella, joka on yhteydessä meren rantaan. Satamakadun kehittämisen myötä myös lähistöllä olevien laituri- ja virkistysalueiden sekä palveluiden merkitys kasvaa.

Sijainti ja lähiympäristö

Satamakadun kehitettävä alue sijaitsee Kotkan keskustan alueella merenrannan läheisyydessä. Kaikki keskustan palvelut ovat kävelyetäisyydellä.

 

Lähiympäristössä:

  • Kotkan kirkko ja pääkirjasto 200 m
  • Kauppakeskus Pasaati 650 m
  • Kaupungintalo 800 m
  • Kotkan satama 650 m
  • Isopuisto 800 m
  • Merikeskus Vellamo ja Suomen marihistoriallinen museo 900 m

Yhteystiedot

Anna palautetta