Siirry sisältöön

Kemi

Kehitettävänä kiinteistönä Senaatin Asema-alueilla on 2,67 hehtaarin kaavoittamaton alue junaradan länsipuolella. Kiinteistöön kuuluu asemarakennus sekä vanha tavarasuoja ja logistiikkarakennus.

Kehityshankkeen kotisivut

Kemin kaupunki on käynnistänyt keskustan kehittämishankkeen vuorovaikutteisella maankäytön suunnittelutyöllä. Kehittämiskohteena ovat Täikön toria ympäröivät korttelit sekä rautatieaseman alue. Tavoitteena on kaupunkimiljöön ja sen palvelutarjonnan parantaminen, matkailun kehittäminen, asuin- ja työpaikkojen lisääminen sekä kansainvälisen vetovoiman kasvattaminen.

Senaatin Asema-alueet Oy toimii hankkeessa yhteistyökumppanina etenkin asema-alueen kehittämisen osalta. Kytkemällä aseman alue osaksi kehittämistyötä ja uudistuvaa toriympäristöä luodaan monipuolisempia, vetovoimaisempia ja kiinnostavampia investointimahdollisuuksia tarjoava suunnitelma.

Sijainti ja lähiympäristö

Kemin rautatieasema sijaitsee Meri-Lapissa, rataosalla Oulu-Tornio. Asema-alue on keskustan ja valtatien 4 välisellä alueella palveluiden läheisyydessä.

Lähietäisyydellä:

  • kaupungintalo 200 m
  • Kemin satama 1,2 km
  • LumiLinna 1,1 km
  • Hotel Merihovi 400 m

Yhteystiedot

Janne Marttinen

Kiinteistökehityspäällikkö

+358 40 867 4667
etunimi.sukunimi@senaatti.fi

Lähetä viesti