Siirry sisältöön

Espoo, Kauklahti

Espoonjoen jokilaaksossa oleva Kauklahden rautatieasema ympäristöineen uudistuu, kun Lasihytin teollisuusalueelle mahdollistetaan uutta asumista.

Kauklahden asema-alueen tuntumaan Lasihytin alueelle suunnitellaan yhteistyössä Espoon kaupungin ja alueen maanomistajien kanssa tiivistä asuinaluetta. Rantaradan ja Hyttimestarintien välissä sijaitseva alue on ollut aikaisemmin pääosin teollisuuden käytössä, palvelut ja asuminen on keskittynyt radan pohjoispuolelle. Valtakunnallisesti merkittävälle rakennetulle kulttuuriympäristölle rakentuu kaupunkikuvallisesti arvokas alue, jonka erityispiirteitä ovat rautatie, vanhat rakennukset ja Espoonjoki. Tulevan suunnitelman tavoitteena on mahdollistaa joen varrelle myös aktiivista virkistystoimintaa.

Sijainti ja lähiympäristö

Kauklahti on Espoon länsiosassa Kehä III varrella sijaitseva kaupunginosa. Kehitettävä alue on Kauklahden aseman eteläpuolella. Rautatieasemalla pysähtyvät junat E, L, U, Y ja X Espoon uuden kaupunkiradan odotetaan parantavan joukkoliikenneyhteyksiä merkittävästi.

 

Lähietäisyydellä:

  • Kauklahden kirjasto 450 m
  • Espoon Yhteislyseon Lukio 500 m
  • Espoon keskusta 4,9 km
  • Espoo IKEA, 5,7 km
  • Iso Omena 12 km

Yhteystiedot

Anna palautetta