Siirry sisältöön

Ideat & Ilmiöt - Senaatti-kiinteistöt

 
Lue lisää artikkelista: Palveluiden keskiössä 70 000 valtionhallinnon työntekijää Erika Stude.

Palveluiden keskiössä 70 000 valtionhallinnon työntekijää

Yhteiskuntavastuu |

Senaatissa asiakastyytyväisyyttä kehitetään koko ajan, ja palautetta voi antaa yksinkertaisimmillaan nappia painamalla. Vaivattomat ja näppärät digitaaliset palautekanavat helpottavat asiakkaan arkea ja tekevät reagoinnista nopeaa.

Lue lisää artikkelista: Kisälliohjelman mestari ja harjoittelija ovat dynaaminen tiimi

Kisälliohjelman mestari ja harjoittelija ovat dynaaminen tiimi

Minun työpäiväni |

Kiinteistöpäällikkö on kuin laivan kapteeni, joka varmistaa arjen sujumisen joka kannella. Senaatin oppiohjelmassa mestarit kouluttivat kisällejä ruoriin. Samuli Nyyssönen ja Kai Pekkarinen kertovat, miksi vuosi oli erinomainen kokemus molemmille.

Lue lisää artikkelista: Virtuaaliluonto antaa virtaa ja tuo elämyksiä toimistoon

Virtuaaliluonto antaa virtaa ja tuo elämyksiä toimistoon

Teknologia |

Metsän äänet, värit ja valo lisäävät tutkitusti hyvinvointia, mutta kaupunkioloissa luontoa ei ole aina helppoa tuoda osaksi omaa arkea. Entä jos metsä voisikin tulla sinun työpisteellesi?

Lue lisää artikkelista: Viisi vinkkiä etätyöhön Senaatin ammattilaisilta

Viisi vinkkiä etätyöhön Senaatin ammattilaisilta

Työympäristö ja työnteon tavat |

Erilaisten työtehtävien parissa työskentelevät Senaattilaiset jakavat vinkkejä, joiden avulla nykyaikaiseen mobiilityöhön tottumattomatkin saavat työt rullaamaan työpaikan ulkopuolella.

Lue lisää artikkelista: Suomen puolustushankinnat suunnitellaan monitilaympäristössä Sisäkuva puolustusvoimien Tampereen järjestelmäkeskuksesta.

Suomen puolustushankinnat suunnitellaan monitilaympäristössä

Turvallisuus |

Järjestelmäkeskuksen asiantuntijat ovat Puolustusvoimien liikkuvinta henkilöstöä. Tampereella heitä odottaa nyt moderni kotitukikohta, josta löytyy sopiva tila niin kollegojen tapaamiseen kuin arkaluontoisten töiden hoitamiseenkin.

Lue lisää artikkelista: Näin palvelumuotoilu uudisti asiakaspalveluympäristön Riikka Manninen.

Näin palvelumuotoilu uudisti asiakaspalveluympäristön

Työympäristö ja työnteon tavat |

Senaatin työympäristöyksikön asiantuntija Riikka Manninen kertoo, miten palvelumuotoilua hyödynnettiin asiakaspalveluympäristön suunnittelussa Lintulahdenkuja 2:ssa.

Lue lisää artikkelista: 3 kulmaa – Mikko Ahola: ”Vuokrat perustuvat kuluihin” Mikko Ahola seisoo toimistoympäristössä.

3 kulmaa – Mikko Ahola: ”Vuokrat perustuvat kuluihin”

Yhteiskuntavastuu |

Ministeriöiden ja virastojen vuokrat laskivat jo toista kertaa. Valtion konsernipalveluiden tuottajaksi muuttunut Senaatti ei tee enää voittoa valtioasiakkaiden vuokratuloilla, vaan kattaa niillä tilojen kustannukset, kirjoittaa talousjohtaja Mikko Ahola.

Lue lisää artikkelista: Värivuoto ja Mansikkapaikka elävöittävät Pasilan betonikolossia Havainnekuva, jossa Värivuoto-valotaideteos näkyy rakennusten seinissä yöllä Helsingin Pasilassa.

Värivuoto ja Mansikkapaikka elävöittävät Pasilan betonikolossia

Yhteiskuntavastuu |

Valotaide Pasilan virastokeskuksella ruokkii mieltä ja auttaa näkemään uudella tavalla. Valossa-kilpailun voittajan Tülay Schakirin ja kunniamaininnan saaneen Heli Nikusen valotaideteokset tekevät betonikolossista lämpimän ja inhimillisen.

Lue lisää artikkelista: Merikasarmissa seinät kaatuvat ja raja-aidat ryskyvät Markku Inkeroinen Merikasarmin työmaalla.

Merikasarmissa seinät kaatuvat ja raja-aidat ryskyvät

Työympäristö ja työnteon tavat |

Merikasarmin hyvin edennyt remontti on paljastanut historiallisten tilojen alkuperäisen loiston. Koppikonttoreista vapautetut avarat salit ovat kuin tehtyjä ulkoministeriön työnteon tarpeisiin ja moderniksi monitilaympäristöksi.