Tee ekoteko ja tehosta nykyisten tilojen käyttöä uudisrakentamisen sijaan.

Haluan pienentää ympäristökuormaa

Toimimme tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa ympäristöasioissa ja tarjoamme asiakkaillemme ympäristövaikutuksiin liittyvää tietoa sekä konkreettisia ratkaisuja ympäristövaikutusten vähentämiseksi.

Palvelumme ympäristöasioissa: 

Green Office - vähennä ympäristökuormitustasi arjen teoilla

WWF:n Green Office tarjoaa ratkaisun, jonka avulla Senaatti-kiinteistöjen asiakkaat voivat helposti vähentää organisaationsa ympäristökuormitusta. Green Office -palvelu motivoi henkilöstöä arjen ekotekoihin, parantaa ympäristötietoisuutta ja tuo kustannussäästöjä.

Olemme solmineet WWF:n kanssa yhteistyösopimuksen ja neuvotelleet asiakkaillemme yhtä maksuluokkaa pienemmän hinnan palvelun maksuista. Meiltä saa tukea ja asiantuntija-apua palveluun liittymisessä sekä järjestelmän rakentamisessa. Järjestämme myös valtioyhteisön Green Office -asiakkaille omia verkostotapaamisia, joissa on mahdollisuus vaihtaa kokemuksia ja oppia uutta.

Miten pääsen mukaan?

Jos olet kiinnostunut palveluun liittymisestä, voit ottaa yhteyttä yhteyshenkilöösi Senaatti-kiinteistöissä tai suoraan WWF:ään. WWF järjestää säännöllisesti Green Office -infoja, joiden aikataulut löytyvät WWF:n kotisivuilta.

WWF:n sivut

 

Solmi vihreä vuokrasopimus ja tehosta energiankäyttöäsi

Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden energiatehokkaampaan ja ympäristöystävällisempään toimintaan myös uudenlaisten vuokrasopimusten avulla. Olemme solmineet jo kymmenkunta toimitilojen Green Lease
-vuokrasopimusta.

Green Lease -vuokrasopimus auttaa vuokralaista vaikuttamaan toimitilakustannuksiinsa kiinnittämällä huomio ylläpitovuokraan vaikuttaviin sähkö-, vesi-, lämpö- ja jätemaksuihin.

Green Lease -vuokrasopimuksella on monia etuja

Se auttaa

  • selvittämään energiankulutus- ja ympäristötiedot
  • alentamaan vuokraa'
  • kohdistamaan kustannuksia tarkasti ja oikeudenmukaisesti
  • rakentamaan yhteistoimintamallin ympäristötavoitteiden ja toteutumien seuraamiseksi.

Se mahdollistaa

  • energiaa säästävät toimenpiteet ja kannattavat investoinnit
  • säästöjen oikeudenmukaisen jakamisen
  • alentuneet käyttökustannukset ja kiinteistön arvon nousun.

Ota yhteyttä oman alueesi yhdyshenkilöösi.

 

Senergia.fi - sammuttaminen kannattaa

Vuonna 2010 Senaatti-kiinteistöjen Oulussa käynnistämä sähkönsäästöprojekti on tuottanut hyviä tuloksia ja laajentunut valtion virastotaloihin eri puolille Suomea.

Jopa puolet kiinteistön sähkönkulutuksesta muodostuu käyttäjäsähköstä, johon jokainen kiinteistössä työskentelevä voi vaikuttaa arkisilla toimintatavoillaan ja valinnoillaan.

Keskeisenä keinona projektissa on vaikuttaminen henkilökohtaisen osallistamisen kautta. Esimerkiksi projektin verkkosivuilla käyttäjät voivat tarkastella oman toimintansa vaikutusta työpaikkansa sähkönkulutukseen, saada sähkönsäästövinkkejä ja keskustella energiankäyttöön liittyvistä asioista.

Senergia.fi

Tykkää Facebooksissa Senaatin Jäämiestä, jolta saat hyviä neuvoja ja vinkkejä energiankulutuksen vähentämiseen.

Jos olet kiinnostunut liittymään mukaan, ota yhteyttä Esa Halmetojaan.

 

Yhteiskuntavastuu:

Energiansäästö:

Halmetoja Esa
Halmetoja Esa
Erityisasiantuntija, Ylläpidon digitalisaatio
Toimitila- ja ylläpitopalvelut
etunimi.sukunimi@senaatti.fi
Puhelin +358 205 811 662
Gsm +358 40 038 3651
Isokatu 4, PL 74
90130 Oulu

Jos pelkästään jokainen valtion noin 90 000 työntekijästä sammuttaisi päätteensä vaikkapa 12 minuutin kahvitauoksi kahdesti päivässä, sähkölasku kutistuisi. Lisää säästöä tulisi, kun sama toistuisi noin 220 työpäivänä vuodessa. Tutustu www.senergia.fi ja käy myös Senaatin Jäämiehen Facebook-sivuilla.