Siirry sisältöön

Senaatin Tori 2021

Ilmoittaudu tapahtumaan!

Suomi muutoksessa – työ, asuminen ja hyvän elämän elementit

Hybriditapahtuma, 16.9.2021 klo 8.45-11.30

Järjestämme syyskuussa Helsingin Musiikkitalolla ja verkossa Senaatin Tori-hybriditapahtuman. Tämän vuoden tapahtumassa kuulemme Suomen kiinteistömarkkinoiden keskeisten vaikuttajien näkemyksiä kiinteistö- ja rakennusalaan vaikuttavista muutosvoimista. Samalla pohdimme, mistä tulevaisuudessa muodostuu hyvän elämän elementit, niin asumisen kuin työnteonkin suhteen. Tilaisuudessa puhumassa muun muassa Aalto Yliopiston professori Vesa Puttonen, MDI:n johtava asiantuntija Timo Aro, KTI:n toimitusjohtaja Hanna Kaleva sekä Senaatin myynti- ja markkinointipäällikkö Kasper Fabritius.

Tervetuloa Senaatin Toriin!

Ohjelma

 • Tilaisuuden avaus, Mauri Sahi, johtaja kiinteistökehitys ja -myynti, Senaatti-kiinteistöt

 • Talouskatsaus, Vesa Puttonen, professori, Aalto Yliopisto

 • Aluekehityskatsaus, Timo Aro, johtava asiantuntija, MDI

 • Koronakriisin vaikutukset kiinteistö- ja rakennusalaan, Hanna Kaleva, toimitusjohtaja KTI

 • Työnteon tapojen jatkuva muutos ja valtion tilatarve tulevaisuudessa, Kasper Fabritius, myynti- ja markkinointipäällikkö, Senaatti-kiinteistöt

 • Senaatin ajankohtaiset kiinteistökehityksen ja –myynnin projektit

 • Valtion kiinteistökehitys ja –myynti nyt ja tulevaisuudessa, Marko Härkönen, kiinteistökehitysryhmän päällikkö ja Leena Palokangas, myyntipäällikkö, Senaatti-kiinteistöt

 • Paneelin alustus, Anni Laurila, arkkitehti

 • Paneelikeskustelu:
  o Kari Helin, toimitusjohtaja, HGR Property Partners
  o Ilkka Tomperi, kiinteistösijoituksista vastaava johtaja, Varma
  o Timo Aro, johtava asiantuntija, MDI
  o Anni Laurila, arkkitehti

 • Tilaisuuden päätös, Mauri Sahi, johtaja kiinteistökehitys ja -myynti, Senaatti-kiinteistöt

Puhujat

Vesa Puttonen

Kauppatieteiden tohtori Vesa Puttonen on rahoituksen professori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hän on toiminut johtajana Helsingin Pörssissä ja Conventum Rahastoyhtiössä. Puttonen on kouluttanut yritysjohtajia Puolassa, Hong Kongissa, Singaporessa, Taiwanilla ja Kiinassa. Hän on yksi Suomen tunnetuimmista sijoittamisen ja rahoitusmarkkinoiden asiantuntijoista.

Anni Laurila

Anni Laurila on arkkitehti, joka ylittää perinteisiä rajoja tuodakseen ratkaisuja merkittäviin haasteisiin. Anni Laurila toimii yrittäjänä, varapäällikkönä kansainvälisessä yhtiössä ja ministeriöiden työryhmässä laatimassa suuntaviivoja Suomen tulevalle arkkitehtuurille ja kaupunkisuunnittelulle. Hänen monialainen polkunsa on nivonut yhteen ainutlaatuisen näkökulman muuttuvaan maailmaamme. Puhujana hän vie matkalle suuriin aiheisiin, kuten työn muutoksen ja teknologian kehittymisen vaikutuksiin, vastuullisuuteen ja kestävyyteen, sekä ympäristömme suunnitteluun tulevillekin sukupolville.

Hän voitti Suomen ensimmäisen Global Impact -kilpailun, jossa haettiin ideoita miljoonien ihmisten elämänlaadun parantamiseksi. Täten hänet valittiin Singularity Universityyn NASA:lle Kalifornian Piilaaksoon, missä hän maailmanlaajuisten huippuosaajien kanssa etsi teknologian ja yrittäjyyden avulla ratkaisuja maailman ongelmiin. Hän on myös Al Goren kouluttama ilmastolähettiläs ja World Economic Forumin Global Shaper -jäsen.

Timo Aro

Timo Aro on alue- ja väestönkehityksen asiantuntija, joka toimii johtavana asiantuntijana Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:ssä. Aro on koulutukseltaan valtiotieteen tohtori Turun yliopistosta. Timon innostuksen lähteitä ovat kartat ja datavisualisoinnit, Porin Ässät ja Padel.

Hanna Kaleva

Hanna on toiminut KTI:n toimitusjohtajana vuodesta 2005. KTI on kiinteistömarkkinoiden puolueeton asiantuntija- ja markkinatietopalveluyritys, jonka visiona on nostaa Suomi kansainväliseen tunnettuuteen yhtenä maailman läpinäkyvimmistä kiinteistömarkkinoista. Heidän asiakkaitaan ovat Suomessa toimivat suuret kiinteistösijoittajat sekä näitä palvelevat asiantuntijayritykset. Hän on osallistunut useimpien KTI:n markkina- ja projektiraporttien tuottamiseen ja kiertää ahkerasti puhumassa kiinteistöalan tapahtumissa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Vuosien varrella hän on toiminut useissa luottamustehtävissä kiinteistöalan suomalaisten ja eurooppalaisten järjestöjen ja yritysten toimielimissä.

JSN 20100506 Helsinki JSN 20100506 Helsinki
Juontaja

Jussi Eronen

Jussi Eronen on Viestintätoimisto Drumin johtava viestintäkonsultti ja entinen Suomen Kuvalehden toimituspäällikkö. Lisäksi hän on työskentellyt MTV Uutisissa toimittajana, 45 minuuttia -ohjelman vastaavana tuottajana sekä tutkivasta journalismista, aamuohjelmista ja SuomiAreenasta vastanneena toimituspäällikkönä. Ennen Kuvalehteen siirtymistään Eronen veti Ylen ajankohtaistoimitusta.