Siirry sisältöön

Artikkelit

Ideoita, ilmiöitä ja inspiraatiota. Voit suodattaa alla artikkeleita aihealueen mukaan.

Tilaa myös uutiskirjeemme, jolloin saat ajankohtaista tietoa haluamistasi aihealueista. Voit tilata Senaatin uutiskirjeiden lisäksi Puolustuskiinteistöjen, Kiinteistökehityksen ja -myynnin tai Kuntien tilatietopalveluiden uutiskirjeet.

Tilaa uutiskirjeemme

Valitse aihe

61 Tulosta
Puolustuskiinteistöt —

Kiihtyvä rakentamistahti vaikuttaa Puolustuskiinteistöjen hiilijalanjälkeen

Toimintaamme leimaa lähivuodet voimakas toimitilojen kehittäminen ja uudisrakentaminen. Puolustusvoimien kasvaneiden tilatarpeiden toteuttaminen haastaa koko organisaatiotamme ja heijastuu myös toiminnan päästöihin. Hiilijalanjälkemme on kiihtyvän rakentamistahdin vuoksi kasvussa, mutta pystymme monin keinoin…

Lue lisää
Kiinteistökehitys ja -myynti —

Asiantuntija-artikkeli: Pihlajaniemen asemakaava-alueen biodiversiteettityön tärkeimmät kolme pointtia maisemasuunnittelijan näkökulmasta

Turun Pihlajaniemen alueelle on laadittu asemakaavamuutos, jonka tavoitteena on rakentaa aluetta ympäröivään kaupunkirakenteeseen liittyvä uusi kaupunginosa ilmastoviisaasti ja luontoarvot huomioiden.

Lue lisää
Puolustuskiinteistöt —

Vastuullisuus on osa rakentamista

"Sitra julkaisi keväällä Megatrendit 2023 -raportin, joka sisältää varsin vakavan viestin. Merkittävin tämän hetken megatrendi on luonnon kantokyvyn mureneminen ja siitä aiheutuvat ympäristölliset, taloudelliset ja sosiaaliset seuraukset. Kyse on ilmastonmuutoksesta,…

Lue lisää
Energiansäästöohjelma —

Kaikki ymmärsivät heti energiansäästön tarpeellisuuden

"Käynnistimme syksyllä nopeasti energiansäästöohjelman, joka tuotti hyviä tuloksia jo talven aikana. Yhdessä asiakkaidemme kanssa saimme aikaan merkittäviä säästöjä", Senaatin energiansäästöohjelman johtaja Sanna Jääskeläinen kertoo.

Lue lisää
Yhteiskuntavastuu —

Kestävän kunnostamisen pioneerikohde Suomessa: Somerharjun kyllästämön maaperän kunnostus kasvien avulla

Somerharjun kyllästämön maaperän kunnostetaan kasvien avulla eli fytoremediaatiolla. Tehtyä kunnostusta voidaan pitää erinomaisena kestävän kunnostamisen pioneerikohteena Suomessa.

Lue lisää
Energiansäästöohjelma —

Oppimis- ja ohjauskeskus Valterissa energiansäästö on mutkaton osa vastuullista arkea

Valtion Valteri-koulu Onervassa tartuttiin energiansäästötoimiin, kuten muihinkin asioihin, ennakoiden ja tehokkaasti, lempeän rauhallisella otteella. Energiansäästö on Onervassa arvojen mukaista toimintaa ja sujuva osa arjen johtamista ja kasvatustyötä.

Lue lisää
Yhteiskuntavastuu —

Edistämme systemaattisesti valtion hiilineutraaliustavoitteita rakennuttamisessa

Senaatin tavoitteena on yli 2 M€ uudisrakentamisessa vähintään 25 % ja korjausrakentamisessa vähintään 15 % vähennys hankkeiden hiilijalanjälkeen strategiakautena 2022-2025.

Lue lisää
Yhteiskuntavastuu —

Louhisaaren kartano ehostuu alkuperäisasuunsa

Marsalkka Mannerheimin syntymäkotina tunnettu Louhisaaren kartano on ollut Senaatin ylläpitovastuulla vuodesta 2014. Sen jälkeen tämä Suomen arvokkaimpiin kartanomiljöisiin kuuluva kokonaisuus on ollut määrätietoisen, vuosittain jatkuvan restauroinnin kohteena.

Lue lisää
Rakennuttaminen —

Säätytalon suihkulähde pulppuaa kiehtovaa historiaa

Oletko koskaan kurkistanut Säätytalon taakse? Nyt todellakin kannattaa. Pressujen alta esiin kuoriutunut suihkulähde on 1800-luvun kaunotar – ja Suomen vanhimpia betonirakennelmia.

Lue lisää
näkymä toimistoon.

Referenssit

Tutustu referensseihimme liittyen työhyvinvointiin, monitilatoimistoihin, sisäolosuhteisiin ja muihin aiheisiin.

Asiantuntijoitamme

Tutustu työympäristökehittämisen, rakennuttamisen, sisäolosuhteiden ja muiden alojen asiantuntijoihimme täällä.

Tilaratkaisut ja -palvelut

Tarjoamme asiakkaillemme toimitilojen ja työympäristöjen lisäksi monipuolisen valikoiman toimitiloihin liittyviä palveluita keskitetysti yhdestä paikasta. Tutustu palveluihimme.

Coworking-tilamme

Tarjoamme valtion työntekijöille coworking-tiloja organisaatiorajat ylittävälle yhteistyölle. Tervetuloa tutustumaan!
Anna palautetta