Siirry sisältöön

Artikkelit

Ideoita, ilmiöitä ja inspiraatiota. Voit suodattaa alla artikkeleita aihealueen mukaan.

Tilaa myös uutiskirjeemme, jolloin saat ajankohtaista tietoa haluamistasi aihealueista. Voit tilata Senaatin uutiskirjeiden lisäksi Puolustuskiinteistöjen, Kiinteistökehityksen ja -myynnin tai Kuntien tilatietopalveluiden uutiskirjeet.

Tilaa uutiskirjeemme

Valitse aihe

22 Tulosta
Tapahtumat —

Säästöjä ja tuottavuutta toimitiloista

Senaatti-areenassa keskusteltiin hallitusohjelman mukaisesta julkisen sektorin tilaohjelmasta, jonka tavoitteena on tehostaa tilakustannuksia ja hakea ratkaisuja valtion, hyvinvointialueiden ja kuntien tilakysymyksiin. Senaatti-kiinteistöjen operatiivinen johtaja Tuomas Pusa valotti puheenvuorossaan valtion toimitilakustannuksista saatuja…

Lue lisää
Työympäristö ja työnteon tavat —

Kuin käyntikortti – mistä hyvä aulapalvelu rakentuu?

Aulapalvelu on olennainen osa monen kiinteistön jokapäiväistä toimintaa. Kiinteistöön tulija kohtaa aulapalvelun ensimmäisenä sisään astuessaan ja viimeisenä ulos lähtiessään. Hyvä aulapalvelu paitsi sujuvoittaa kiinteistön arkea myös auttaa rakentamaan ja pitämään…

Lue lisää
Yhteiset työympäristöt —

Modernit työtilat ja valtion palvelut saman katon alla – Joensuun virastotalo yhteisenä työympäristönä

Joensuun virastotalo osoitteessa Kauppakatu 40 saneerattiin kiireestä kantapäähän syksyn 2020 ja tammikuun 2023 välillä. Peruskorjauksen valmistuttua toiminta virastotalon yhteisessä palvelupisteessä ja yhteiskäyttöisissä toimistotiloissa otti ensi askeleensa 20. helmikuuta.

Lue lisää
Yhteiset työympäristöt —

Yhteisten työympäristöjen verkosto laajenee vaiheittain

”Yhteiset työympäristöt ovat kestävää ja vastuullista tilankäyttöä. Joustava monitila lisää työmotivaatiota ja yhteistyötä eri virastojen kesken. Virastojen yhteiset palvelupisteet takaavat myös monipuolisen asiakaspalvelun”, yhteisistä työympäristöistä vastaava hankejohtaja Jyrki Reinikainen sanoo.

Lue lisää
Yhteiset työympäristöt —

Moderni työympäristö vaatii uudenlaisia palveluita

Palvelupäällikkö Anne Rautiainen Senaatti-kiinteistöiltä pitää huolta, että palvelu pelaa Kauppakatu 40:ssä – olipa kyse sitten kahvikoneista tai talon puhtaudesta. Rautiainen työskentelee Itä-Suomen alueen kiinteistöpalvelujen hankinnan ja ylläpidon parissa sekä palvelupäällikkönä…

Lue lisää
Työympäristö ja työnteon tavat —

Työpaikkamme vuonna 2030 – arviossa strategia, todellisuus & tulevaisuus

Miten ja millaisissa tiloissa työskentelemme muutaman vuoden päästä? Pyysimme Senaatin Kasper Fabritiusta peilaamaan työnteon trendejä ja käynnissä olevaa mullistusta valtion upouuden toimitilastrategian linjauksiin.

Lue lisää
Yhteiskuntavastuu —

Hyvin suunniteltu työympäristö on tila- ja energiatehokas

”Uudet työympäristöratkaisumme parantavat energia- ja tilatehokkuutta”, kertovat Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Tapio Jalo ja talotekniikan asiantuntija Heidi Tulonen.

Lue lisää
Tapahtumat —

Katso video: Vähemmän seiniä ja läsnätyötä – enemmän tuloksia?

Etätyö tuntuu kätevältä, mutta onko se tuloksellista? Saadaanko yhteisöllisyys turvattua hybridityön maailmassa? Kun työympäristöt muuttuvat, paraneeko palvelu? Näistä ajankohtaisista kysymyksistä keskustelivat Senaatti-areenan panelistit.

Lue lisää
Työympäristö ja työnteon tavat —

Töissä koko Suomelle: Yhdessä suunniteltu, yhteiseen käyttöön

Senaatti toteuttaa Suomen valtionhallinnon työympäristöjä, jotta asiakkaamme viihtyisivät ja suoriutuisivat työssään entistä paremmin. Ja niin että samalla tilakustannukset alenevat. Parhaaseen lopputulokseen päästään tiiviisti yhdessä tekemällä ja tilojen varsinaisia käyttäjiä kuuntelemalla.

Lue lisää
näkymä toimistoon.

Referenssit

Tutustu referensseihimme liittyen työhyvinvointiin, monitilatoimistoihin, sisäolosuhteisiin ja muihin aiheisiin.

Asiantuntijoitamme

Tutustu työympäristökehittämisen, rakennuttamisen, sisäolosuhteiden ja muiden alojen asiantuntijoihimme täällä.

Tilaratkaisut ja -palvelut

Tarjoamme asiakkaillemme toimitilojen ja työympäristöjen lisäksi monipuolisen valikoiman toimitiloihin liittyviä palveluita keskitetysti yhdestä paikasta. Tutustu palveluihimme.

Coworking-tilamme

Tarjoamme valtion työntekijöille coworking-tiloja organisaatiorajat ylittävälle yhteistyölle. Tervetuloa tutustumaan!
Anna palautetta