Siirry sisältöön

Artikkelit

Ideoita, ilmiöitä ja inspiraatiota. Voit suodattaa alla artikkeleita aihealueen mukaan.

Tilaa myös uutiskirjeemme, jolloin saat ajankohtaista tietoa haluamistasi aihealueista. Voit tilata Senaatin uutiskirjeiden lisäksi Puolustuskiinteistöjen, Kiinteistökehityksen ja -myynnin tai Kuntien tilatietopalveluiden uutiskirjeet.

Tilaa uutiskirjeemme

Valitse aihe

23 Tulosta
Erityistilat —

”Ainutlaatuinen talo” – STUK on huipputurvallinen virasto

Säteilyturvakeskus valvoo Suomen säteily- ja ydinturvallisuutta tismalleen tarpeisiinsa rakennetuissa tiloissa Vantaalla. Uusi talo täyttää erityisvaatimukset. Se on myös energiapihi ja viihtyisä.

Lue lisää
Rakennuttaminen —

Tervetuloa palkittuun puukouluun – pehmeitä ääniä ja opiskelumökkejä

”Oppilaamme ovat aivan innoissaan uudesta koulusta. Myös lasten silmissä puinen rakennus ja puun näkyminen sisätiloissa on hienoa”, Suomalais-venäläisen koulun rehtori Tuula Väisänen kertoo. Into on tarttuvaa laatua: Helsingissä sijaitseva koulu…

Lue lisää
Työympäristö ja työnteon tavat —

Digitaalinen oikeudenkäynti uudistaa työtavat ja istuntosalit

Oikeudenkäynnit digitalisoituvat, tietojärjestelmät uudistuvat ja paperit poistuvat pöydiltä. Kun teknologia saleissa lisääntyy, myös akustiikkaan, ilmanvaihtoon, valaistukseen sekä kaapelointi- ja sähkösuunnitteluun on kiinnitettävä huomiota. Miten vanhat ja arvokkaat salit taipuvat uuden…

Lue lisää
Erityistilat —

Äänekosken poliisiasema näyttää mallia koko Suomelle

Äänekoskelle nousi Suomen ensimmäinen poliisiasema, joka on tehty uuden poliisitalokonseptin mukaan. Seinät ja sellit ovat siirreltäviä, poliisiautoille on kunnolla tilaa ja asiakaspalvelussa säilyy yksityisyydensuoja – Äänekosken kokenut rikoskomisario Reima Rossi…

Lue lisää
Työympäristö ja työnteon tavat —

Uusi konsepti sujuvoittaa poliisien työtä poliisitaloissa

Hyvästi vanhat ja huonokuntoiset poliisiasemat, tervetuloa muuntojoustavuus, viihtyisyys ja moduulisellit! Poliisi ja Senaatti-kiinteistöt loivat uuden toimitilakonseptin, jossa tilat sopeutuvat poliisin tarpeisiin eikä päinvastoin.

Lue lisää
Työympäristö ja työnteon tavat —

Vaikutusarviointi toi selkeästi esiin GTK Mintecin uudistuksen hyödyt

Vähemmän hukkaa, tehokkaampaa työtä, parempaa ergonomiaa, houkuttelevampi työpaikka. Näin monia laadullisia hyötyjä syntyy, kun GTK Mintecin tilat Outokummussa uudistetaan, paljasti Senaatin ja Geologian tutkimuskeskuksen tekemä vaikutusarviointi.

Lue lisää
Erityistilat —

Häät Lemmenjoella – Sörnäisten vihkitilat muuntuvat moneksi

Digi- ja väestötietoviraston vihkitilat ovat todistaneet jo 1 700 parin rakkaustarinaa. Vuonna 2019 käyttöön otettu tila ei hiljennyt edes koronakriisin aikana. Moni halusi virallistaa suhteensa varmuuden vuoksi.

Lue lisää
Puolustuskiinteistöt —

Suomen puolustushankinnat suunnitellaan monitilaympäristössä

Järjestelmäkeskuksen asiantuntijat ovat Puolustusvoimien liikkuvinta henkilöstöä. Tampereella heitä odottaa nyt moderni kotitukikohta, josta löytyy sopiva tila niin kollegojen tapaamiseen kuin arkaluontoisten töiden hoitamiseenkin.

Lue lisää
Puolustuskiinteistöt —

Katso video: Näin varuskuntia uudistetaan

Käyttöjoustavat tilat ja uusi tekniikka vapauttavat lisää aikaa armeijan ydintoiminnoille, opiskelulle ja liikunnalle. Kun varusmiespalveluksessa viihdytään, myös maanpuolustustahto pysyy korkeana.

Lue lisää
näkymä toimistoon.

Referenssit

Tutustu referensseihimme liittyen työhyvinvointiin, monitilatoimistoihin, sisäolosuhteisiin ja muihin aiheisiin.

Asiantuntijoitamme

Tutustu työympäristökehittämisen, rakennuttamisen, sisäolosuhteiden ja muiden alojen asiantuntijoihimme täällä.

Tilaratkaisut ja -palvelut

Tarjoamme asiakkaillemme toimitilojen ja työympäristöjen lisäksi monipuolisen valikoiman toimitiloihin liittyviä palveluita keskitetysti yhdestä paikasta. Tutustu palveluihimme.

Coworking-tilamme

Tarjoamme valtion työntekijöille coworking-tiloja organisaatiorajat ylittävälle yhteistyölle. Tervetuloa tutustumaan!
Anna palautetta