Senaatti-kiinteistöt

Uutiskirje 3/2017

Senaatti-kiinteistöt

Senaatin uusi verkkosivusto julkaistu

Uudistuneella sivustolla voit tutustua siihen, kuinka valtionhallinnon eri organisaatioissa on uudistettu työnteon tapoja ja työympäristöjä.

Kerromme sivustolla palveluistamme ja toiminnastamme uudella tavalla, ja mahdollisissa kysymyksissä auttaa arkisin klo 9-17 toimiva chat-palvelu.

Osiosta Tietoa Senaatista löydät Senaatin organisaatiota ja palveluja koskevat tärkeät tiedot, kuten myös osion Kulttuuriperintömme, jossa voit perehtyä valtion kulttuurihistoriallisiin arvokiinteistöihin kuvin ja sanoin.

---
Senaatti-kiinteistöt ja Rikosseuraamuslaitos

Suomen vankiloita uudistamassa

Senaatti-kiinteistöt ja Rikosseuraamuslaitos tekevät tärkeää yhteistyötä uusintarikollisuuden ehkäisemiseksi vankiloiden toimintaa ja palveluja kehittämällä.

Yhteiseen kehitysprojektiin on lähtenyt mukaan noin satapaikkainen Hämeenlinnan naisvankila. Projektin pilotista on tarkoitus tehdä nykyaikainen ja maailman paras naisvankila.

Yhteistyön taustalla on tulevaisuuden vankilan määrittelytyö, jossa vankien elämää, henkilöstön toimintaa vankiloissa ja vankilatiloja tarkastellaan aivan uudesta näkökulmasta. Tavoitteena on polku rikoksettomaan elämään ja yhteiskunnassa pärjäämiseen vankilan jälkeen.

---
Sensoriteknologiaa

7 väitettä sensoreista

Sensoriteknologiaan – kuten uusiin teknologioihin aina – liittyy paljon ihmetystä, epäilyjä ja mutu-tietoa.

Ovatko sensorit kalliita? Entä millainen on sensorien tietoturvan laita?

Senaatin erityisasiantuntija Esa Halmetoja vastaa seitsemään ajankohtaiseen väitteeseen sensoreista.

---

Loikka koppikonttorista nimeämättömiin työpisteisiin

Valtakunnansyyttäjänvirasto jätti Helsingissä vanhan koppikonttorinsa Albertinkadulle ja muutti Lintulahdenkuja 4:ään. Uudistuvan syyttäjälaitoksen tavoitteita tukevat monitilaympäristö ja nimeämättömät työpisteet. Miltä monitilaympäristössä työskentely on tähän mennessä tuntunut?

---

Uusia työtapoja ja tehokkaampia neliöitä Pasilan virastokeskuksessa

Liikennevirasto tehosti tilankäyttöään Pasilan virastokeskuksessa, samalla kun Maahanmuuttovirasto etsi uusia tiloja ja Tullilta jäi virastokeskuksessa tyhjäksi uusi monitilaympäristö osan henkilöstöstä siirryttyä Verohallintoon. Millaisen mahdollisuuden valmis monitilaympäristö tarjosi Liikenneviraston, Tullin ja Maahanmuuttoviraston tilatarpeiden ratkaisemiseksi kerralla?