Eracontent/Senaatti 20181219 Lappeenranta. Kaakkois-Suomen poliisilaitos, Lappeenrannan poliisiasema.

Poliisitalon uusi elämä terveenä rakennuksena

Lappeenrannan poliisi pääsi muuttamaan maaliskuussa 2018 täydellisesti perusparannettuun poliisitaloon. Remontin aikana panostettiin työmaan kosteudenhallintaan ja työympäristö toteutettiin valtakunnallisen poliisitalokonseptin mukaisesti.

Lue lisää Lappeenrannan uudistetusta poliisitalosta

Yli 30 vuotta rakennusmestarina – näin työni on muuttunut

Senaatin rakennuttajapäällikkö Tarja Hietamäki on nähnyt työssään sekä rakennusalan nousubuumin että syvän laman. Vuoden 2018 rakennusmestarille tärkeintä työssä on kunnon laatu ja elinikäinen uuden oppiminen.

Tutustu Tarja Hietamäen työuraan

Senaatti rakentaa kestävää työelämää yhdessä WWF:n kanssa

Senaatin kaikki 11 toimipistettä käyttävät WWF Green Office -ympäristöjärjestelmää, ja kannustamme myös asiakasverkostoamme tekemään samoin. Tavoitteenamme on, että suomalaisilla työpaikoilla edistetään luonnon ja ympäristön hyvinvointia.

Tutustu Senaatin Green Office -tekoihin

TEM muutti neljästä eri osoitteesta monitilaympäristöön

Työ- ja elinkeinoministeriön tilojen perusparannuksessa korostettiin hyvän sisäilman tärkeyttä. Helsingin Aleksanterinkatu 4–10:ssä sijaitseva monitilaympäristö rakentui yli 200 vuotta vanhaan arvokiinteistöön.

Lue lisää TEM:n muutoksesta

Nyt kysymme:

Näin vastasitte viimeksi:

Oletko ollut mukana suunnittelemassa työympäristöäsi?

Muutto monitilaympäristöön on monen vuoden prosessi

Kaksi muutoksenhakulautakuntaa yhdistyi vuoden 2018 alussa SAMUksi. Vuoden kuluttua edessä on myös siirtyminen monitilaympäristöön Helsingin Pasilaan ja sitä ennen monta vaihetta, joiden avulla työntekijät pääsevät mukaan muutokseen.

Lue lisää SAMUn muutoksesta

Miksi sisäilma kuivuu talvella?

Mistä kuiva sisäilma johtuu ja mitä sille voi tehdä? Lue artikkelistamme faktat ja helpottavat ratkaisut.

Tutustu helpottaviin vinkkeihin

Älykiinteistössä kaiken juju on käyttäjän huomioiminen

Senaatti on luonut uuden älykkään käyttöliittymän kiinteistöjen ylläpitoon alan muiden huipputoimijoiden kanssa. Pilotissa rakennuksesta kerätään dataa, joka auttaa ylläpidossa ja ongelmien ennakoinnissa. Käyttäjä vain nappaa kuvan QR-koodista.

Lue lisää älykiinteistöistä

Proffa-työkalu – Tästä on kyse

Uusi Proffa-työkalu auttaa Senaatin asiakkaita arvioimaan kiinteistöjen kustannuskehitystä entistä paremmin. Näin Proffaa käytetään ja tätä kaikkea se sisältää – lue 4 ydinasiaa.

Lue mistä Proffa-työkalussa on kyse

5 x näin varusmiesten arki muuttuu

Tulevaisuudessa varusmiestuvissa ei vain nukuta, vaan myös opiskellaan. Pienryhmätyöskentely ja simulaattorit tuovat suuren muutoksen koulutukseen. Samalla kasarmien tilankäyttö tehostuu.

Tutustu Upinniemen tulevaisuuteen

Selvitys: Uusi vuokrajärjestelmä toteuttaa valtion kokonaisetua

Valtion uuden toimitilastrategian vanavedessä vuonna 2016 uudistui myös valtion vuokrajärjestelmä. Konsulttiyhtiö Deloitte ja Valtiontalouden tarkastusvirasto ovat nyt arvioineet vuokrajärjestelmän toimivuutta ja Senaatin toimintaa.

Lue lisää vuokrajärjestelmästä

Luken tilaturvallisuudelle uudet suuntaviivat

Senaatti-kiinteistöjen ja Luonnonvarakeskuksen asiantuntijat tekivät Luonnonvarakeskukselle konseptin toimitilojen turvallisuuden kehittämiseksi. Nyt Senaatti valmistelee myös valtionhallinnon toimitilaturvallisuuskonseptia kaikkien asiakkaidensa käyttöön.

Lue Luken tilaturvallisuuden uudistamisesta

Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon työympäristökumppani. Olemme uusien työnteon tapojen ja työympäristöjen suunnannäyttäjä. Ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan ja modernisoimaan päivittäistä työtä sekä säästämään toimitilakustannuksissa.

Lue lisää meistä

Viimeisimmät uutiset ja tiedotteet

Uutishuone

Vastuullisesti kohti tavoitteita

Senaatti-kiinteistöt on koonnut vuoden 2017 keskeiset tekemiset yhteiskuntavastuuraporttiin, joka on samalla vuosikertomuksemme.

Tutustu yhteiskuntavastuuraporttiimme!